Straatvoetbalcompetitie NAC Street League van start in Oosterhout

Foto: nacstreetleague.nl

De NAC Street League gaat in oktober 2022 van start in Oosterhout en is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8.

NAC Street League

Leerlingen van verschillende basisscholen gaan meedoen met de NAC Street League. Aan deze straatvoetbalcompetitie is een speciaal puntensysteem gekoppeld; het NOAD Puntensysteem. Daarmee kunnen teams, naast de gebruikelijke drie punten voor een overwinning, maar liefst zeven punten per wedstrijd verdienen op basis van sportiviteit en respect. Het eerste seizoen wordt door middel van een grootse kick-off afgetrapt met zes deelnemende scholen. wethouder Arnoud Kastelijns: “Door voetbal als middel in te zetten, wordt het gedrag van jeugd positief beïnvloed. Het stimuleert basisschoolkinderen om op sportieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan.”

Sportiviteit en respect

Met workshops en challenges gaan teams aan de slag met verschillende actuele maatschappelijke thema’s. Zo zijn er gedurende het seizoen verschillende manieren om extra punten te verdienen. Leerlingen kunnen onder andere punten krijgen voor het maken van wedstrijdverslagen en maatschappelijke buurtbijdrages. Het team dat zich het meeste inzet op maatschappelijk vlak, sportiviteit en respect maakt daarmee ook een grote kans op het kampioenschap. Zo wint aan het einde van het seizoen niet automatisch het team dat het beste kan voetballen.

Maatschappelijke impact

Volgens Ilse Kleinjan, projectcoördinator NAC Street League, leeft de NAC Street League zowel in de gemeente Breda als in gemeente Geertruidenberg. Het project draait inmiddels twaalf jaar in Breda en twee jaar in Geertruidenberg. Zij geeft aan dat onze gemeente een aanwinst zal zijn voor het project. “Ook binnen Oosterhout is NAC Breda een begrip en zo hopen we nog meer maatschappelijke impact te creëren”, aldus projectcoördinator Kleinjan. Neem voor meer info contact op met NAC Maatschappelijk via [email protected] of bel naar 076 – 52 145 00.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen