Bakkie doen bij Buurtplein in Activiteitencentrum Dommelbergen

Foto: Activiteitencentrum Arkendonk

Iedere dinsdagmiddag kun je tussen 15.00 en 16.30 uur in Activiteitencentrum Dommelbergen een bakkie doen tijdens Buurtplein.

Buurtplein Arkendonk

Het buurtplein in Oosterhout is er voor iedereen die van koffie of thee houdt, maar niet graag alleen een bakkie drinkt. Maar ook voor iedereen die de behoefte heeft iets te bespreken met een ander of gewoon zin in gezelligheid heeft. Wijknetwerker Marije Vermeulen: “Een buurtplein is een groep van mensen die elkaar in een veilige omgeving steeds beter leren kennen. Je kunt elkaar advies geven of vragen stellen, maar er is ook ruimte voor plezier. Je kunt bijvoorbeeld samen een uitje plannen, de eigen buurt verkennen of gezellig koken en eten. Alles is mogelijk.”

Buurtpleindeelnemers vertellen

Een deelnemer: “Iedere week starten we met een rondje waarin iedereen vertelt over wat hij of zij afgelopen week heeft gedaan of meegemaakt. Er hangt een veilige sfeer in de groep, we luisteren echt naar elkaar en hebben de afspraak met elkaar dat wat we bespreken ook binnen de groep blijft. Het voelt goed een plek te hebben waar je even je verhaal kwijt kunt. Na dit rondje is er altijd nog ruimte voor een activiteit, deze activiteit kiezen we samen. Het is fijn dat Yvonne en Marije er als buurtpleincoaches zijn die de groep structuur bieden, daardoor blijft de sfeer zo fijn, maar tegelijkertijd zijn de coaches onderdeel van ons als groep en zijn wij samen het buurtplein.”

Meer informatie

Het buurtplein is iedere dinsdag van 15.00 tot 16.30 uur in activiteitencentrum Dommelbergen, Arkendonk 90 (bij Winkelcentrum Arkendonk. Loop gerust binnen om een kijkje te nemen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen