Vuist tegen kanker #03: Papa fffietsen

Foto: Bart van Delft

Vorig jaar kon je op Oosterhout Nieuws al meeleven met de avonturen van Bart van Delft in de voorbereiding op Alpe d’HuZes. Onder het mom van ‘Opgeven is geen optie’ en ter ondersteuning van twee goede vrienden gaat hij dit jaar weer de strijd aan met kanker. Regelmatig kun je op Oosterhout Nieuws lezen over de voorbereidingen van Bart en de verhalen achter andere Oosterhoutse deelnemers.

Het mooiste feestje

Oosterhout is rustig aan het aftellen naar het moment dat we onze mooie stad een aantal dagen weer Kaaiendonk mogen noemen. Als je het mij vraagt het mooiste feestje van het jaar. Al neemt de voorpret de laatste jaren een klein beetje af door de vraag vanuit verschillende clubjes, verenigingen en stichtingen die voor carnaval toch nog net een poster of flyer willen hebben. De liefde voor het mooie feestje is zo groot dat er in Oosterhout nog een aantal van dat soort gekkies rond lopen zoals ik, de redacteur van Oosterhout Nieuws is er één van. Jezelf belangeloos inzetten zodat zo veel mogelijk mensen de volledige carnavalsbeleving mee krijgen. We zullen over twee weken zien of al dat werk zichzelf weer terug betaald met gul lachende gezichten.

Weet het maar te combineren

Mijn teamgenoten Joost en Sander fietsen er lustig op los, iedere week gaan ze richting de 100 km of er zelfs overheen. Eigenlijk moet ik dat ook doen, maar er is altijd wel iets dat er tussen komt of roet in het eten gooit. Toch mag ik niet klagen over mijn fitheid ten opzichte van mijn voorbereiding van vorig jaar. De spinninglessen en tochtjes in de buitenlucht werpen zijn vruchten af. Afgelopen week werd ik nog voor de keuze gesteld, een collega belde op mijn vrije dinsdag in paniek op. Of ik niet kon bijspringen voor een animatie-klus en dat in de avond. Eigenlijk zou ik gaan spinnen, maar mijn verantwoordelijkheidsgevoel speelt op zo’n moment ook op. Het resultaat? Na een intensief spinninglesje en een douche-beurt sprong ik in de auto en arriveerde om 20:30 uur op kantoor om vervolgens rond 23:00 uur weer te vertrekken. Dat soort avondjes hakken er in, maar ik kan me niet permitteren om niet te trainen. Hopelijk betalen mijn overuren zich uit in een mooie donatie vanuit mijn werkgever, misschien leest hij wel mee 😉

Leuk nieuws!

We waren er al een tijdje mee bezig, maar vanaf deze week mogen we bevestigen dat we vanuit ons team een spinning-marathon gaan organiseren op zaterdag 11 april. We hebben de volledige medewerking gekregen van Willemse Sport en deelname is dan ook voor iedereen die onze deelname aan Alpe d’HuZes een warm hart toe draagt. Wij zelf zullen 6 uur lang op de fiets zitten en als je mee wilt doen kun je voor een mooie bijdrage 45 minuten mee spinnen. Zet de datum alvast in je agenda, meer informatie over de inschrijving volgt snel.

‘Papa ffffietsen’

In gedachten hoor ik het Vigo al zeggen als ik mijn fietspak morgen weer aan trek: ‘Papa fffietsen’. Op zo’n moment smelt mijn hart toch altijd een beetje en zou ik het liefste dat pak weer uit trekken en met die kleine man de speelhoek in duiken. Sorry jongen, papa moet trainen. En al is hij pas twee, hij beseft het maar al te goed, want vaak klinkt er dan: ‘Centjes voor de zieke mensen’. Slik, tot over 100 kilometer kleine vriend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen