Bromtolrotonde wordt 5 miljoen kostende vijf-taks-turborotonde

De Bromtol bij Industrieterrein Weststad
De Bromtol bij Industrieterrein Weststad
Foto: Google Streetview

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om een vijf-taks-turborotonde te realiseren op de plek van de huidige rotonde ‘Bromtol’.

Vijf-taks-turborotonde

In deze nieuwe variant wordt de aansluiting van de Stelvenseweg (en dus Den Hout) op deze intensief gebruikte rotonde behouden. Daardoor zijn een nieuwe weg door de polder en een nieuwe kruising met de Weststadweg overbodig geworden. In deze variant is ook een tunnel voor het fietsverkeer in de noord-zuidrichting voorzien (Stelvenseweg – Technologieweg). Deze variant past grotendeels binnen het budget dat eerder door de gemeenteraad ter beschikking is gesteld.

Kosten ruim 5 miljoen

De kosten voor de voorbereiding, onderzoeken, uitvoering en toezicht zijn voor de vijf-taks- turborotonde geraamd op ruim vijf miljoen euro. De hogere kosten van de aanleg sinds de eerste kredietverstrekking door de raad in 2016 zijn vooral te wijten aan prijsstijgingen in de wegenbouwsector. Nadat de raad het resterende krediet beschikbaar heeft gesteld (op 18 februari) zal de opdracht aanbesteed worden. De aannemer levert dan een uitvoeringsontwerp met bijbehorende begroting aan, waarover het college een definitief besluit neemt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen