Certificaatuitreiking Citytrainer Oosterhout in Theater de Bussel

Foto: Citytraineroosterhout (via Facebook)

Vanavond zullen de eerste Oosterhoutse Citytrainers hun welverdiende certificaat ontvangen in Theater De Bussel.

Citytrainers Oosterhout

Citytrainer is een methode waarbij jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen. De Citytrainers hebben de afgelopen maanden een cursus gevolgd, waarbij ze gewerkt hebben aan de vijf vaardigheden die bij Citytrainer centraal staan: presenteren, samenwerken, ontwikkelen, organiseren en begeleiden. Als Citytrainer kunnen jongeren zelf bepalen welke activiteit er waar in Oosterhout gaat plaatsvinden voor en door jongeren. Naast de certificaatuitreiking van de Citytrainers worden ook de junior Citytrainers en de oud junior sportcoaches in het zonnetje gezet.

Een erkend certificaat

De Citytrainers hebben de afgelopen maanden de cursus gevolgd en voltooid. De eerste fase van de cursus bestond uit theorie. Er werd gewerkt aan verschillende vaardigheden, die de Citytrainers vervolgens in de praktijk hebben ingezet tijdens een eindactiviteit. De eindactiviteit hebben de Citytrainers zelf georganiseerd. Voorbeelden van eindactiviteiten zijn; apenkooien en een voetbaltoernooi organiseren voor basisschoolkinderen, sportinstuif voor kleuters en een beweegactiviteit voor ouderen. Vervolgend op de eindactiviteit hebben de Citytrainers 15 uur praktijkervaring opgedaan bij een sportaanbieder, vereniging of organisatie. De stageplek bij een sportaanbieder, vereniging of organisatie mochten de jongeren zelf uitzoeken en regelen. Na het succesvol afronden van de theorie en de praktijk is het zover en ontvangen de Citytrainers op maandagavond 23 mei om 19:00 uur in theater De Bussel een erkend certificaat en zijn ze officieel Citytrainer.

Versterking samenleving

Citytrainer is een landelijk programma waarbij sport- en cultuurprofessionals jongeren de handvaten geven om hun creatieve, sportieve, organisatorische en sociale skills te ontwikkelen. Citytrainer versterkt niet alleen de jongeren die meedoen, maar ook de Oosterhoutse samenleving. Verantwoordelijk wethouder Arnoud Kastelijns vindt het Citytrainer programma een toevoeging voor de stad. “De Citytrainers kunnen nu zelf of bij een sport- of cultuurvereniging activiteiten gaan organiseren en begeleiden voor hun eigen buurt, wijk, dorp of heel Oosterhout. Zij weten heel goed aan welke activiteit behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe ze anderen in hun omgeving op de hoogte kunnen brengen. Dat is waardevol voor de samenhang in Oosterhout”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen