Vandaag open dag gemeentewerf en milieustraat

Foto: Gemeente Oosterhout

Op zondag 10 maart gaan de deuren van de milieustraat en de gemeentewerf wagenwijd open tijdens de Open Dag.

Gemeentewerf en milieustraat

De medewerkers van de milieustraat en de gemeentewerf zijn trots op hun werk en willen dit graag delen. Daarom openen ze op zondag 10 maart de deuren van de milieustraat en de gemeentewerf. Iedereen is van harte uitgenodigd om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen. Tijdens deze open dag zal de gemeente de nominaties bekendmaken voor de ZAPheld van 2024. Vanaf dat moment kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete ZAPheld. De uiteindelijke winnaar van de ZAPheld van 2024 wordt bekendgemaakt tijdens de Oosterhout Schoon Week, die plaatsvindt van 18 tot 24 maart.

Wat is er te doen?

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij alle voertuigen. De medewerkers vertellen er graag meer over. Er worden rondleidingen georganiseerd over de milieustraat en uitleg gegeven over de verwerking van alle afvalstromen. Daarnaast worden er lezingen gehouden over het GFE-project en het circulair ambachtsnetwerk. Verder is er een pop-up winkel met vintage kleding en wordt er een ’tweede kans bingo’ georganiseerd.

Ook leuk voor kinderen

Voor kinderen is er tijdens de open dag genoeg te doen. Ze mogen een rondje meerijden op de vuilniswagen en kunnen springen, spelen, knutselen en speuren. Een groot deel van de activiteiten is overdekt, zodat er ook bij slecht weer van alles te doen en te zien is. Er zijn parkeerplaatsen op het terrein, maar die plaatsen zijn beperkt. De gemeente adviseert daarom om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen