Gouden gemeentespeld voor Gerard Oomen

Foto: Gemeente Oosterhout

Gerard Oomen beleeft vandaag zijn laatste Abrahamdag als voorzitter van de organiserende stichting. Vanwege zijn grote verdiensten voor Oosterhout heeft burgemeester Stefan Huisman hem bij die gelegenheid in het zonnetje gezet en de gouden gemeentespeld opgespeld. 

Nadrukkelijk bedankte burgemeester Huisman ook Gerards vrouw Rianne, die haar man bij al diens activiteiten door dik en dun steunt.

gerard-oomenGerard Oomen heeft het voorzitterschap van de Stichting Abrahamdag zestien jaar vervuld. Hij is een voortreffelijk bestuurder en heeft samen met de andere bestuursleden het fenomeen Abrahamdag nieuw elan gegeven, wat heeft geresulteerd in een steeds groter aantal mannen die zich jaarlijks aanmelden om deze, in heel Europa, unieke dag mee te vieren.

Abrahamdag is echter niet de enige activiteit die op de inzet van Gerard Oomen mag rekenen. Al sinds medio jaren zeventig van vorige eeuw is hij op tal van manieren actief in de Oosterhoutse samenleving, en dan vooral op de terreinen sport, carnaval, toneel en politiek. Maar liefst elf jaar was hij nar in het gevolg van Prins Mienus en vervolgens nog eens zeven jaar veldwachter. Sinds 1995 is hij verder actief als opperspreekstalmeester tijdens de Kaaise Dweildag en sinds 2009 ook tijdens het Kaais Zomercarnaval.

dsc_4684Alweer ruim veertig jaar is hij lid, speler en animator van toneelvereniging Zoldertejater. En ruim twintig jaar mag honk- en sofbalvereniging Twins Sporting Club Oosterhout op zijn inzet rekenen. Daarnaast was hij politiek actief. Hij was een aantal jaren voorzitter van Gemeentebelangen en was van 1998 tot 2015 verbonden aan de Onafhankelijke Fractie. Bijna twaalf jaar was hij namens deze partij raadslid.
gerard-oomen-en-burgemeesterMet al deze activiteiten heeft Gerard Oomen zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Op grond van zijn verdiensten komt hij in aanmerking voor een gemeentelijke onderscheiding, en wel de gouden gemeentespeld.

Speciale dank aan Paul Robbe voor de foto’s in het artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen