Oosterhoutse kermis gaat op de schop

Foto: Bianca Dijck (Flits en Klik) voor Oosterhout Nieuws

Afgelopen week was de kermis in de stad. Oosterhout Nieuws schreef hierover een artikel dat een stortvloed aan reactie op onze Facebookpagina gaf. Inmiddels is de kermis weer voorbij en blikt de gemeente alvast vooruit. Hoe wordt de Oosterhoutse Kermis weer het gezellige feest van vroeger?

Geen publiekstrekker

De gemeente geeft toe dat de kermis van dit jaar geen compleet aanbod kon bieden. Dat kwam mede door een grote attractie die door onvoorziene omstandigheden op het laatste moment moest afzeggen. Hierdoor was er een groot gat ontstaan op het Slotjesveld. Door met attracties te schuiven werd het plein toch nog gezellig gevuld. Dat kon helaas niet worden gezegd van de Heuvel, waar eigenlijk niets te beleven viel. De reacties op ons Facebookbericht riepen eigenlijk allemaal hetzelfde: De Oosterhoutse Kermis moet anders worden ingedeeld en weer gezellig worden!

Nieuwe opzet

Op haar Facebookpagina laat de gemeente weten bezig te zijn met het opzetten van een ‘compleet nieuwe opzet’ van de kermis. Hiervoor heeft de gemeente eerder deze week een vragenlijst op Facebook geplaatst. Naast de uitkomsten van de enquête belooft de gemeente ook alle input mee te nemen die onder andere op de Facebookpagina van Oosterhout Nieuws zijn geschreven. Daarnaast wordt ook de mening gevraagd van de Oosterhoutse winkeliers, horeca en de kermisexploitanten. Ook zal worden gekeken bij andere gemeentes en naar de landelijke kermistrends.

2018 wordt een overgangsjaar

Met al deze gegevens gaat de gemeente aan de slag om een Oosterhoutse Kermis ‘nieuwe stijl’ te maken. Voor 2018 is dit eigenlijk niet haalbaar, omdat in november de staanplaatsen voor volgend jaar al zullen worden verpacht. Er wordt wel gekeken wat er in 2018 al wel haalbaar is en dat zal worden uitgevoerd. In 2019 wordt het dan weer écht knallen met de Oosterhoutse Kermis nieuwe stijl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen