Speelgoedmuseum: van Toverlantaarn tot Mobieltje

Foto: speelgoedmuseum.nl

Oosterhout heeft enkele leuke musea. Ken je bijvoorbeeld het Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten? In dit museum vindt je volop speelgoed uit vroeger tijden en maak je kennis met de geschiedenis van de Kaaiendonkse carnavalsviering. Je vindt het Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten aan de St. Vincentiusstraat.

Van Toverlantaarn tot Mobieltje

Van Toverlantaarn tot Mobieltje, verschijnen en verdwijnen… Je klikt op het knopje en het beeld ligt vast, een foto, een filmpje. Hoe magisch is dat? In het Speelgoedmuseum kun je ervaren en leren hoe de toverlantaarn zich ontwikkelde tot mobieltje. Tot half december is er een bijzondere extra tentoonstelling, met ateliers, werkstations en een echte donkere kamer.

Harry’s collectie beelddragers

De Oosterhoutse fotograaf Harry van Aperloo heeft zijn bijzondere collectie beelddragers en foto- en filmapparatuur ter beschikking gesteld voor de tentoonstelling. Erfgoed Brabant, de gemeente Oosterhout, stichting Toeval Gezocht en de professionele ontwerpbureaus van Harm Rensink en Rene Siebum werkten mee aan de totstandkoming van het unieke project in het Speelgoedmuseum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen