Inloopavond reconstructie en versmalling rijbaan Vondellaan

Foto: Google Streetview

Dinsdag 29 januari a.s. van 17.00 tot 19.00 uur is er een inloopavond over de reconstructie van de Vondellaan in de wijk Oosterhout. De bijeenkomst vindt plaats in de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan 43. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen dan de tekening van de nieuwe inrichting bekijken en hun eventuele vragen stellen.

Versmalling van 7,5 naar 6 meter

Naar verwachting wordt de asfalt hoofdrijbaan van de Vondellaan gereconstrueerd in de periode april-mei 2019. De gemeente laat de asfaltdeklaag van de hoofdrijbaan vervangen in verband met de verkeersveiligheid (tussen de Beneluxweg en de Melis Stokelaan). De weg wordt versmald van circa 7,5 meter naar circa 6 meter wat ervoor zorgt er dat minder regenwater wordt opgevangen en moet worden afgevoerd (klimaatbestendigheid). De versmalling van de hoofdrijbaan past bij de huidige functionaliteit van de 50-km-weg. Met het huidige verkeersbeeld is het logisch om fietsers via de parallelwegen te gaan laten rijden (30 km/u-zones).

Duurzame LED-verlichting

Het huidige voetpad langs de hondenuitlaatstrook gelegen aan de noordzijde van de hoofdrijbaan tussen de Ranonkelstraat en de Beneluxweg wordt gewijzigd in een gecombineerd voet-/fietspad. De hoofdrijbaan is en blijft geschikt voor bevoorradingsverkeer van en naar het winkelcentrum Zuiderhout. De bestaande hoofdgroenstructuur blijft gehandhaafd. Wel worden er 6 zieke bomen in het werk gerooid. De bomen worden één op één gecompenseerd. De bestaande armaturen van de lichtmasten worden in het project omgebouwd naar LED-straatverlichting (duurzaam).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen