Succesvolle korensamenwerking ‘Een Pak van mijn Hart’

Foto: ClaudiaPvmH

Afgelopen donderdag was het zover, het startschot voor het gezamenlijke project van Koninklijk koor Aurora en Zanggroep Cadans. Na meer dan een jaar van voorbereiding waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou het zo worden als het was bedoeld? Zou er genoeg belangstelling zijn? Zouden de puzzelstukken in elkaar passen? En last but not least: zouden de weergoden een goeie bui hebben?

Start bij Slotjesveste

Dus op deze koude donderdagavond stonden de koren gespannen te wachten bij het startpunt van de muzikale wandeling bij Slotjesveste aan de Van Oldeneellaan. De ruim zeventig gasten voor deze avond werden door de voorzitters van de koren welkom geheten en ontvingen een knapzakje voor onderweg. Daarna werd de groep meegenomen door de gastspelers onder leiding van Ton Biemans op een muzikale wandeltocht met een verhaal.

Actuele onderwerpen

De rode draad was een aantal actuele onderwerpen. Het milieu, sociale media, vrijheid en vluchten, ouderen en mantelzorg en tot slot een item waar iedereen uiteindelijk op hoopt: samenwerking en een hoop liefde!!! Van het beginpunt liep de groep naar Basisschool de Wissel, waar Koor Aurora een paar mooie en bekende liedjes ten gehore bracht. Daarna werd de Circusschool aan de Keiweg aangedaan, waar het de beurt was aan Cadans om wat nummers te zingen. Vervolgens was Basisschool De Kameleon podium voor Aurora en zong Cadans nog twee nummers in Slotjesveste.

Spetterende finale

De finale van beide koren was verrassend in het Gemeentehuis. Daar werd door de twee koren tezamen eerst het Adiemus gezongen, uit het repertoire van Aurora en afgesloten werd er met De Pastorale uit het repertoire van Zanggroep Cadans. Na de dankwoorden aan een heleboel mensen, die dit spektakel mede mogelijk gemaakt hebben volgde er nog een gezellig samenzijn in de ontvangsthal van het Gemeentehuis met een drankje en een hapje. Op zaterdag 13 april werd het geheel nog eens overgedaan. Op zaterdag waren alle kaartjes verkocht en liepen maar liefst 120 mensen mee!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen