Wethouder Marian Witte wordt nieuwe burgemeester van Geertruidenberg

Marian Witte
Marian Witte
Foto: Gemeente Geertruidenberg

Wethouder Marian Witte van Gemeentebelangen is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Geertruidenberg. Arnoud Kastelijns heeft aan de lokale omroep ORTS laten weten dat Dorstenaar Walther Hoosemans de beoogde opvolger van Witte is. 

Voordracht Marian Witte

De gemeenteraad van Geertruidenberg heeft op maandag 17 juni na een extra raadsvergadering de 43-jarige Oosterhoutse wethouder Marian Witte aanbevolen als nieuwe burgemeester van Geertruidenberg. Zij is daarmee de verwachte opvolger van Willemijn van Hees. Marian is sinds 2010 werkzaam als wethouder in onze stad. Daarvoor zat zij van 2001 tot 2010 in de gemeenteraad voor Gemeentebelangen. De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij stelt, gehoord het advies van de commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. Na ondertekening van het KB door de Koning en contrasignering door de minister van BZK is de benoeming definitief. Naar verwachting zal Marian op donderdag 10 oktober worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Geertruidenberg.

Reactie Burgemeester

Marian Witte was één van de 31 kandidaten die reageerden op de vacature die was ontstaan na het vertrek van Willemijn van Hees naar de gemeente Heusden. Van Hees vertrok eind oktober en werd tijdelijk opgevolgd door SGP’er Jan Luteijn die daarvoor aan het roer stond van de Zuid-Hollandse gemeente Cromstrijen. Burgemeester Buijs reageert namens het College van B&W op de voordacht van Marian: “Wij ontvingen net het mooie nieuws dat onze wethouder Marian Witte is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Geertruidenberg. Hoewel wij onze gedreven en ervaren wethouder gaan missen, feliciteren wij Marian met deze mooie uitdaging. En wij feliciteren ook de inwoners van Geertruidenberg met de voordacht van deze fantastische nieuwe burgemeester.”

Walther Hoosemans beoogd opvolger

Fractievoorzitter Arnoud Kastelijns van Gemeentebelangen liet aan de lokale omroep ORTS weten dat Walther Hoosemans de beoogd opvolger is van Marian Witte als wethouder van Oosterhout. Walther is recent teruggetreden als fractievoorzitter van Gemeentebelangen, maar bleef wel aan als raadslid. Naast zijn raadslidmaatschap is Walther erg betrokken bij het wel en wee in Oosterhout, maar met name in zijn dorp Dorst. Het leverde hem de geuzennaam ‘De Burgemeester van Dorst’ op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen