112

Autobrand Voltastraat Oosterheide niet aangestoken

Foto: politie.nl

In de nacht van zondag op maandag brandde rond middernacht een auto uit aan de Voltastraat in de wijk Oosterheide. Onderzoek wijst uit dat een technisch mankement de oorzaak was.

Geen vandalisme

Het onderzoek dat de hulpdiensten hebben ingesteld na de autobrand op de Voltastraat heeft uitgewezen dat deze niet is aangestoken, maar door een technisch mankement is ontstaan. Buurtbewoners hadden aangegeven een knal te hebben gehoord waarna de auto in brand stond. De buurtbewoners hebben nog geprobeerd de brand te blussen, maar dat mocht niet baten. Politie sloot brandstichting in eerste instantie niet uit, maar uit het onderzoek blijkt dat het dus niet om vandalisme ging. Overigens laten diverse buurtbewoners aan Oosterhout Nieuws en via social media weten te twijfelen aan de uitkomst van het onderzoek. Zij gaan nog steeds uit van brandstichting.

Reactie burgemeester

Burgemeester Buijs: “Ik ben blij met de alertheid van de inwoners. Ik kan me voorstellen dat ze geschrokken zijn. Gelukkig blijkt het hier om een technisch mankement te gaan, maar dat maakt de schade niet minder.”, zo laat hij weten via de social media van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen