Erespeld in goud voor Antoine Trommelen

Foto: Gemeente Oosterhout

Zaterdagavond ontving Antoine Trommelen tijdens zijn jubileumconcert de Erespeld in Goud uit handen van burgemeester Mark Buijs.

Jazzyversary

Zaterdagavond vierde muzikant Antoine zijn veertigjarig jubileum met een Jazzyversary-concert in Theater de Bussel. Hij is met zijn muzikale verdiensten een ware ambassadeur voor zijn geboortestad en woonplaats Oosterhout. Hij heeft zich daarnaast zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Daarom kreeg hij tijdens zijn jubileumconcert uit handen van burgemeester Mark Buijs de Erespeld in Goud van de Gemeente Oosterhout.

Antoine Trommelen

Antoine Trommelen heeft als autodidact jazzmusicus inmiddels een lange staat van dienst opgebouwd. Hij vierde muzikale successen in eigen land, maar ook in landen als Hongarije, Duitsland en Japan. Hij won verschillende (solisten) prijzen en trad op met veel internationale grootheden uit de jazzmuziek. Buiten de jazzmuziek maakte hij ook veertien jaar deel uit van de begeleidingsband van Guus Meeuwis. Ook in Oosterhout was en is Antoine Trommelen zeer actief; niet alleen als jazzmusicus maar ook op ander muzikaal gebied. Hij was zo’n acht jaar drummer van het Interparochieel Jongerenkoor en twintig jaar muzikaal leider van de Old Time Freeweelers. Een kleine tien jaar was hij aanjager van een project dat scholieren kennis liet maken met jazzmuziek. Hij was ook 25 jaar muzikaal leider van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen en was in 2006 oprichter van Kruispunt. Hij was het “muzikaal brein” bij het Kaokelen en is dat nu nog steeds bij het Klapperen.

Muzikaal talent

Hij heeft veertien keer meegewerkt aan de Nieuwjaarsrevue; dertien keer componeerde hij de muziek en had hij de muzikale leiding en de veertiende keer – in 2012 – speelde hij mee in het orkest. Sinds 1992 heeft hij al 15 keer de muzikale leiding gehad en speelde hij piano bij het Klein Revuetje. Als voorzitter van het Jazzfestival Breda nam hij het initiatief voor een jaarlijkse “afterparty” in café De Beurs, waar hij samen met een aantal bevriende jazzgrootheden belangeloos een heel swingend en bijzonder persoonlijk concert geeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen