BOA’s gaan boetes uitdelen voor parkeren in de bossen

Foto: Gemeente Oosterhout

De afgelopen weken hebben de BOA’s waarschuwingen gegeven voor mensen die hun auto parkeren bij de afgesloten parkeerplaatsen.

Boetes voor foutparkeren

De gemeente Oosterhout heeft in overleg met Staatsbosbeheer sinds vorige week besloten om alle parkeerplaatsen bij de bossen gesloten te houden. Toch gaan veel Oosterhouters graag even een frisse neus halen in de bossen. Zij parkeren dan hun auto in de berm omdat de parkeerplaatsen zijn afgesloten. Dit mag niet en het levert vaak gevaarlijke situaties op. De afgelopen weken hebben de BOA’s alleen waarschuwingen gegeven, maar vanaf vandaag gaan zij ook boetes uitdelen. Een boete voor parkeren in de bermen kost 95 euro!

Ga niet naar de bossen

Ondanks het mooie weer waarop je wellicht graag in de bossen zou willen wandelen is de vraag van de gemeente ook om toch zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de bossen in te gaan. Het wordt dan te druk en dat is nu net niet te bedoeling. Juist nu de ontwikkelingen de goede kant op gaan, is het belangrijk om de richtlijnen te blijven volgen. De gemeente vraagt dan ook vooral: blijf gewoon thuis en haal een frisse neus in de buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen