Gemeente wil Heuvel en Schapendries aantrekkelijker maken

Foto: Google Streetview

De gemeente is inmiddels gestart met het ‘vergroenen’ van Schapendries en ook de Heuvel gaat een fysieke ‘boost’ krijgen.

Fysieke ‘boost’

Door het geven van een fysieke ‘boost’ van de Heuvel wordt dit plein nog aantrekkelijker gemaakt voor onze inwoners en andere bezoekers aan onze binnenstad. Het plein wordt geschikter voor ontspanning, verblijf en kleinschalige evenementen met behoud van de karakteristieke uitstraling van het plein. Burgemeesters en wethouders hebben besloten de raad voor te stellen het ontwerp voor herinrichting van de Heuvel op hoofdlijnen vast te stellen. Het ontwerp heeft draagvlak bij de leden van de Heuvelkring. Voor het opknappen van de Heuvel is 1 miljoen euro begroot. In juli staat het voorstel op de agenda van de gemeenteraad.

Vergroenen Schapendries

De gemeente is inmiddels gestart met een vergroening van het plein Schapendries. Het ontwerp is in zijn geheel gericht op de vergroening van twee parkeerterreinen. Door het toevoegen van meer bomen, plantvakken en het renoveren van de muurtjes langs de parkeerkuil krijgt de entree van de binnenstad een groenere uitstraling. Op het parkeerterrein achter het appartementencomplex Schapendries worden nieuwe bomen geplant en plantvakken aangelegd. De investeringen geven extra impuls aan het kwaliteitsniveau van de openbare ruimte in het centrum. Samen met bewoners en ondernemers is de gemeente tot een ontwerp gekomen om met meer groen meer sfeer in de binnenstad te creëren en hierdoor de binnenstad aantrekkelijker en klimaatbestendig te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen