Blog Burgemeester: “dat is pas thuiskomen!”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, dat is pas thuiskomen!

We hebben een heerlijke vakantie gehad die we voor een groot gedeelte in Hongarije hebben doorgebracht. In het zuiden op het platteland tegen de Kroatische grens is het echt goed toeven.

Alle rust om weer eens lekker met de familie op te trekken en de hele familie was zo’n beetje naar dezelfde plek gekomen Vásárosbéc. Een klein dorpje vlak bij de stad Pécs die nog bekend is van zijn Romeinse nederzettingen en de prachtige wijngebieden ten zuiden daarvan rondom Villány.

Lars en Niels en hun beide vriendinnen, mijn broer met zijn gezin en onze beide moeders waren ook nog langsgekomen. We hebben gefietst, gewandeld en vooral ook lekker uitgerust. Ik heb ook nog lekker voor Christel en de anderen mogen koken. Soms de bbq maar het land de omgeving en de heerlijke groenten daar inspireerden me toch ook weer om een lekker Hongaarse stoofpotje (Pörkölt) te maken. Het was enorm gezellig geweest maar sneller dan gedacht is er dan weer een tijd van gaan, ieder zijnsweegs. De jongens hadden afzonderlijk van elkaar al een stedentoer gemaakt door Oost-Europa en gingen huiswaarts, de moeders op het vliegtuig en wij zouden een paar dagen met de camper in Wenen doorbrengen en dan via Duitsland en Zuid-Limburg weer naar huis.

Maar de laatste dagen kriebelde het al een beetje, met Oosterhout al een beetje in de buurt, maar zeker in gedachten. Zeker in het hoofd wil je gewoon weer lekker naar huis. Dat is ook niet gek want er zou dit weekend ook weer heel veel gaan gebeuren in onze stad en de dorpen. De kermis was al begonnen maar het feit dat de Vuelta door onze woonplaats zou komen wilde ik natuurlijk als burgemeester, maar ook als wielerliefhebber niet missen. Op zondag rond de middag kwamen we thuis. Ik heb de camper op de oprit geslingerd, Christel een kus gegeven en haar veel succes gewenst met het uitladen en direct de fiets gepakt naar Oosteind. Daar was de reclamekaravaan al langsgekomen maar misschien kon ik nog met de inwoners van Oosteind de doorkomst van de wielrenners ervaren.

Daar aangekomen kon ik mijn ogen niet geloven. Het hele dorp was uitgelopen en had zich voor een groot scherm op het pleintje bij de kerk verzameld. Direct werd ik opgevangen door Ad Caron, de voorzitter van de Belangenvereniging Oosteind, die mij vergezelde naar het brein achter deze oergezellige dorpsdag; Vincent van Gils. Hij was met een klein comité al tijden bezig om dit tot in de puntjes te regelen. Er was een groot scherm en een biertent maar vooral ook een hele goede sfeer. Die was er trouwens ook bij voetbalclub VVO waar velen zich hadden verzameld om dezelfde glimp van dit internationale wielerspektakel op te vangen.

Er zijn die dag prachtige beelden van de route in onze gemeente gemaakt. Ook vanuit de lucht. Prachtige plaatjes van mooie plekken als de Heilige Driehoek en de Bromtol, die de hele wereld zijn overgegaan. Deze burgemeester is vandaag zo trots als een pauw maar zou dat nooit kunnen zijn zonder de tomeloze inzet van al die vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld Ad Jespers en zijn club, de verkeersregelaars, politie, hulpdiensten, VVO, medewerkers van de gemeente en nog veel meer mensen, die ik onmogelijk allemaal kan noemen, maar wel wil bedanken. Door de inzet van al deze mensen is de thuiskomst van vakantie voor mij, maar ook voor heel veel anderen, er één om niet snel te vergeten.

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs
Burgemeester Oosterhout

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen