Blog Burgemeester: “lekker naar buiten”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, lekker naar buiten

Ik heb u wegens drukte en de vervroegde deadline van de krant met Pasen geen prettig paasfeest kunnen wensen. Maar ik hoop dat u met vrienden en familie prettige dagen heeft gehad. Er waren weer de eerste festivals, en dat is voor velen natuurlijk weer heel erg leuk. Neem nu Paaspop in Den Hout, weer perfect georganiseerd door al die vrijwilligers uit dit kerkdorp. Zelfs de krant had het over de kwaliteit en de gezelligheid van dit geweldige feest. Ik heb veel enthousiastelingen gesproken die het geweldig vonden. Chapeau Den Hout, namens mij en vele anderen.

Ja, het is nog niet heel erg warm, maar deze week zal de temperatuur meer en meer stijgen. Misschien zelfs wel naar de twintig graden, voor velen het moment om lekker buiten te gaan zitten. Anderen deden het al, maar dat was dan vaak ondersteund door een dekentje en een warmtelamp op het terras. Nu komt de tijd van het buiten leven; lekker rommelen in de tuin en zelfs buiten eten. Ja, het blad komt aan de bomen en het buitenleven kan beginnen. Dat buiten leven doen wij zeker ook.

Eerste paasdag zijn Christel en ik lekker naar Tilburg gefietst. Daar wonen de jongens op kamers. Daar hebben we gezellig met Niels, Lars en Nathalie op het terras gezeten bij de Oude Markt dicht bij het centrum. Een mooi stukje Tilburg, waar panden die er nu staan zo tussen 1890 en 1920 zijn gebouwd. Prachtige monumenten in art deco en jugendstil uitgevoerd. Ik zag dit plekje voor het eerst echt goed. Het is altijd weer leuk om op dit soort feestdagen elkaar te ontmoeten, op zo’n mooi plekje zoals we ze in Oosterhout zeker ook hebben. We zaten heerlijk in het zonnetje. En er was zoals altijd weer veel te bespreken en zo werd het een gezellige middag.

Als ik dit schrijf is het zaterdag net na de middag en ben ik met Christel net thuis van een heerlijke mountainbike rit op de Vrachelse Heide. Vanmiddag mag ik een boek in ontvangst nemen over honderdvijftig jaar Janus Vaten. Tijdens een uitgesteld jubileumfeest dat gevierd wordt in een mooie spiegeltent. Janus Vaten is een prachtig Oosterhouts bedrijf dat ooit in Amsterdam begon en na wat omzwervingen in de jaren 70 hier neergestreken is. Dit bedrijf heeft niet alleen veel betekend voor de werknemers die daar al die jaren hun kostje hebben verdiend. Het kwam ook landelijk in het nieuws door een jarenlange verbinding met de wereldvermaarde kunstenaar Cristo. Wij kennen de familie vooral door hun niet aflatende inzet voor de Oosterhoutse gemeenschap. Financieel of anderszins en met verve en veel energie laten zij ook hun maatschappelijke betrokkenheid zien.

Zo ziet u maar weer er is de komende tijd weer van alles te beleven. Dus laten we proberen er van te genieten!

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen