Nonnen Sint Carharinadal bij EditieNL met overschot kloosterwijn

Foto: Screenshot EditieNL

Woensdagavond was priorin Maria Magdalena van St Catharinadal te zien in EditieNL vanwege een overschot aan wijn. Een extreem vruchtbaar seizoen heeft geleid tot een overvloed van 64.000 flessen wijn in het wijndomein van Sint Catharinadal.

Wijndomein St. Catharinadal

Priorin Maria Magdalena van St. Catharinadal: “We hadden een prachtige zomer vorig jaar. Warme temperaturen en het belooft eigenlijk een hele mooie opbrengst te worden van meer dan 60.000 flessen. Dus er is heel veel om van te genieten!” Terwijl de wijnkelder van de zusters uitpuilt met prachtige wijnen, staat het volgende wijnseizoen alweer voor de deur. Daarom zet Breda Maakt Mij Blij zich weer in om het overschot aan wijn te verkopen, net zoals in 2020. Toen werden er in no-time 20.000 flessen verkocht die de KLM vanwege corona niet afnam. EditieNL en Omroep Brabant kwamen zelfs een kijkje nemen in de wijngaard en maakten er een item van dat woensdagavond werd uitgezonden.

Bestel nu!

Je kunt dit jaar kiezen tussen 2 wijnen. Een mooie witte blend (Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris) en een frisse rosé (Pinot Noir en Gamay). Je kunt een fles bestellen, maar ook een doosje met daarin zes flessen wijn of een veelvoud aan dozen. De prijs van één fles wijn is 14,50 euro, de prijs van een doos wijn met zes flessen is 87 euro. Deze maand en volgende maand zijn de nonnen de wijn aan het bottelen, dus de door jou bestelde wijn wordt vanaf half juni uitgeleverd. Je kunt je bestelling ophalen bij de kloosterwinkel, maar je kunt er ook voor kiezen om de doosjes aan huis te laten bezorgen. Klik voor meer informatie of om direct te bestellen op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen