Amphia erkend als topklinisch expertisecentrum voor hoornvlieszorg

01 mrt , 6:37 Nieuws
amphia
Het Amphia Ziekenhuis is onlangs erkend als een toonaangevend expertisecentrum voor hoornvlieszorg door STZ.

Hoornvliestransplantaties

Oogartsen Bart van Dooren en Ilse Mol, die sinds 2019 samen hoornvliestransplantaties uitvoeren, benadrukken het belang van deze erkenning. Met een stijgende vraag naar hoornvliestransplantaties, vooral vanwege een groeiend aantal doorverwijzingen vanuit andere ziekenhuizen, wordt de druk op gespecialiseerde centra zoals Amphia steeds groter. De erkenning door STZ onderstreept de hoge kwaliteit van de zorg die Amphia biedt, dankzij teamwork, expertise, geavanceerde apparatuur en nauwe samenwerkingsverbanden.

Integraal Zorgakkoord

De concentratie van hoornvlieszorg in gespecialiseerde centra is cruciaal voor het opbouwen van voldoende expertise en routine, iets wat ook in lijn is met recente beleidsontwikkelingen zoals het Integraal Zorgakkoord. Bart en Ilse, beiden opgeleid in Rotterdam, benadrukken het belang van nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen in de regio voor onderling overleg, advies en gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek. Hun streven naar continuïteit wordt versterkt door het investeren in nieuwe technieken zoals DMEK en het betrekken van optometristen in het behandelproces.

Opleiding en samenwerken

Samenwerking blijft een sleutelwoord in het streven naar nog betere resultaten in hoornvlieszorg. Door gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek en kennisuitwisseling met academische ziekenhuizen en andere regionale zorgverleners wordt gestreefd naar verbeterde behandelingen en resultaten. Het betrekken van patiënten bij hun eigen zorgproces en het blijven opleiden van gespecialiseerde oogartsen zijn ook essentiële pijlers in het streven naar excellentie in hoornvlieszorg.