Vele wegen leiden naar Rome …ook vanuit een huiskamer in Dorst

29 feb , 6:43 Nieuws
pelgrimstocht rome
Tijdens de huiskamerbijeenkomst gaat het o.a. over de Via Francigena, de Franciscaanse Voetreis en varianten daarop.

Pelgrimswegen

De vereniging van Pelgrimswegen naar Rome organiseert door het hele land huiskamerbijeenkomsten om de behoefte aan meer ontmoetingen en uitwisseling van ervaringen en informatie te faciliteren, zowel voor fietsers als wandelaars. Deze bijeenkomst is zowel voor mensen die nog nooit een pelgrimstocht geheel of gedeeltelijk gelopen hebben als voor ervaren pelgrims. 'Kleinschaligheid' en 'dichtbij' kenmerken deze bijeenkomsten. Het mooie van kleinschaligheid is dat een ieder gehoord kan worden. Vragen kunnen gesteld worden door diegene die nog willen gaan en ervaringen kunnen worden uitgewisseld door aanwezige wandelaars en fietsers die al zijn geweest.

Tocht naar Rome

Er zijn veel wegen naar Rome en tijdens de huiskamerbijeenkomst gaat het o.a. over de Via Francigena, de Franciscaanse Voetreis en varianten daarop. En ja gedeelde ervaringen geven mooie verhalen en ruimte voor nieuwe contacten. Contacten die informatie hebben die soms nergens te vinden is. Omdat vanuit Dorst de afstand naar Rome ca 1.600 km is wil de vereniging de reistijd voor deze bijeenkomst korter houden. De familie Berflo en familie Verkooijen verzorgen op zaterdag 9 maart van 13.00 tot 17.00 uur bij de familie Berflo thuis in Dorst deze bijeenkomst.

Meer informatie

Ervaren of beginnende of nog twijfelende wandelaar of fietser. Van harte welkom. Aanmelden voor 4 maart door een mail te sturen naar [email protected] De concrete invulling van de kosteloze middag zal gebaseerd zijn op de behoefte van de aanwezigen en zo mogelijk is er ook ruimte voor een wandeling in de bossen van Dorst. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.