Oefenwinst voor baseball heren 1 van Glaskoning Twins

Foto: CC0 Creative Commons / lsauvage

In de oefenwedstrijd van afgelopen zondag nam De Glaskoning Twins het op tegen de Belgische kampioen, Borgerhout Squirrels. De eindstand leek meer op die van een handbalwedstrijd of korfbalwedstrijd dan die van een honkbalwedstrijd: 16-13 voor Twins.

wedstrijdverslag door Chris Kabout 

Verdediging liet wat steken vallen

Het was een wedstrijd met twee gezichten waarin de slagploeg zijn goede kant liet zien, terwijl de pitching vandaag niet zo uit de verf kwam. De pitchers van Twins waren vandaag niet heel erg op dreef en stonden in totaal zeventien honkslagen toe. Mede doordat de verdediging her en der wat steken liet vallen werd de ploeg van manager Kevin Knollenburg daarvoor genadeloos afgestraft door de Squirrels.

Aan slag werd er aanzienlijk beter gepresteerd vandaag. Naast de 12 honkslagen die Twins sloeg, waren de slagmensen erg geduldig getuige de tien vrije lopen die zij wisten los te peuteren. Dit resulteerde uiteindelijk in 22 man op de honken en dus in 16 runs. Ruar Verkerk stak met kop en schouders boven zijn teamgenoten uit met 3 honkslagen uit 5 slagbeurten. Drie slagmensen sloegen een driehonkslag: Jarreau Martina, Nick Peels en Dave Janssen.

Slagresultaten

Ruar Verkerk: 3 uit 5
Dave Janssen: 2 uit 4
Dennis de Quint: 1 uit 2
Nick Peels: 2 uit 6
Jarreau Martina, Shurman Marlin en Bob van der Meer: 1 uit 5
Pastor Chavez Martinez: 1 uit 6

Dubbele winst voor Heren 2

Het tweede team van Twins is het seizoen dit weekeinde goed begonnen. Zaterdag werd in Hoofddorp Pioniers volstrekt kansloos gelaten door ze met 11-1 in 7 innings te verslaan. Afgelopen zondag maakte Twins het op het sportpark bij de Slotbossche Toren erg spannend. In de negende inning stond Twins met de rug tegen de muur toen het met twee nullen met 2-5 achterstond. Uiteindelijk verzuimden de Hoofddorpers om de laatste nul te maken waardoor Twins uiteindelijk met 6-5 won dankzij een walkoff double van Max Kops waardoor de gelijkmaker en de winnende run binnenkwamen. Er moet wel gezegd worden dat de 6 veldfouten en de 16 achtergebleven honklopers tegen een sterkere ploeg waren afgestraft. Maar dat mocht de pret niet drukken want de eerste vier punten zijn binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen