Eenvoudige overwinning voor De Glaskoning Twins op Silicon Storks

Foto: Chris Kabout

Vanaf het begin van de wedstrijd nam De Glaskoning Twins het initiatief. Daarbij stond Misja Harcksen ook nog eens te heersen op de heuvel. Kortom, het recept voor een aantrekkelijke wedstrijd en een makkelijke zege voor de Oosterhouters: 6-2.

door Chris Kabout

De dadendrang van Twins betaalde zich nog niet meteen uit in de eerste inning, waarin er slechts drie spelers aan slag kwamen. Maar in de tweede inning wist Twins de score open te breken. Hoewel Storks in die inning twee veldfouten maakte, bleef de schade voor de Hagenaars beperkt tot slechts één punt die binnengeslagen werd door een opofferingsslag van Chris Gé. Een inning later breidde Twins de voorsprong uit met één punt doordat Ruar Verkerk met een honkslag door het midden Jarreau Martina vanaf het tweede honk liet scoren.

In de vierde inning werden er twee punten gescoord op een honkslag van Dennis de Quint. Een redelijk onoverzichtelijke situatie in de vijfde inning leidde tot nog een punt voor Twins. Met Shurman Marlin op het derde honk en Brian Biezen op het tweede honk, sloeg Chris Gé de bal richting de korte stop van Storks. Brian Biezen liep toch richting drie en daardoor was Shurman Marlin min of meer verplicht richting de thuisplaat te lopen waar hij werd uitgetikt. Chris Gé, die dus door velders keus op de honken was gekomen, buitte de situatie uit en liep door naar het tweede honk. De catcher van Storks gooide de bal naar het tweede honk waardoor Brian Biezen kon scoren.

Een tweehonkslag langs de eerste honklijn door Dennis de Quint, stelde Jarreau Martina in staat om in de zesde inning het zesde punt voor Twins te scoren. Hierna zakte het aanvallend een beetje in.

In de tussentijd had Misja Harcksen staan heersen op de heuvel. In zes innings kreeg hij slechts vijf honkslagen tegen en stond hij één keer vier wijd toe. Maar Misja gooide ook nog eens maarliefst dertien (!) keer drie slag. Misja werd vervangen door Shogo Nakashima. De Japanse werper kwam zonder problemen de zevende inning door maar kwam in de achtste inning toch een beetje in de problemen. Tijani Dunlop sloeg de bal richting het eerste honk, waar Shurman Marlin de bal niet onder controle kreeg en deze helemaal tot aan het hek het rechtsveld inrolde. Hierdoor kon Dunlop het derde honk bereiken. Een driehonkslag van Quinten de Wind stelde Tijani Dunlop in staat om de Haagse eer te redden en Quinten de Wind scoorde op een opofferingsslag van Imco Rudolph. Uiteindelijk kwam Shogo de inning uit en wist ondanks een geraakt werper en een honkslag in de negende inning, de wedstrijd zonder verdere problemen uit te gooien.

Een degelijke overwinning voor De Glaskoning Twins. Tien honkslagen leidden tot de zes punten die de ploeg scoorden. Dankzij deze overwinning is Twins weer naar de vierde plaats geklommen ook doordat DSS vandaag van Pirates verloor. Het verschil tussen Twins en DSS in de stand is minimaal. Twins heeft 21 punten en DSS 20.

Wat ook wel eens gezegd mag worden is dat de plaatscheidsrechter, de heer John Beltman, voortreffelijk callde. Vandaag speelt De Glaskoning Twins uit tegen Silicon Storks op sportpark Sportpark Kijkduin-Schapenatjesduin in Den Haag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen