Twee maal judozilver en een bronzen plak voor Arashi in Dinteloord

Foto: Bliemer Arashi Sport

Bij de judokampioenschappen afgelopen zaterdag in Dinteloord was een kleine Arashi-selectie aanwezig die met drie medailles naar huis kwamen.

Zilver voor Brandon Valkenburg

In Dinteloord wordt al enkele jaren judowedstrijden georganiseerd door de judoclub Michigami uit Steenbergen. In Dinteloord is een prachtige accommodatie voor deze wedstrijden. Brandon Valkenburg pakte met 4x winst een zilveren medaille. In de finale verloor hij terecht, maar op weg hier naar toe liet hij zien dat hij ieder toernooi bij leert. Ervaring is zo belangrijk om succes te behalen. Zijn worpen vielen goed en ook het grondwerk werd veel beter toegepast.

Brons voor Lucas van Wijmeren

In dezelfde poule kwam Lucas van Wijmeren tot een gedeelde 3e plek. Hij had de pech dat zijn beste worp “Tani-Otoshi” niet was toegestaan. Het was even slikken toen de scheidsrechter hem hierop aansprak! Toch liet hij zien dat de wedstrijdtraining zijn vruchten begint af te werpen. Hij zette zijn tegenstanders telkens opnieuw in beweging, waardoor mogelijkheden ontstonden, helaas waren enkele tegenstanders gewoon al een stapje verder.

Zilver voor Mees Roubos

Mees Roubos was later in de ochtend aan de beurt en ging ook als een speer met winst op winst. Uiteindelijk bleef het in de finale heel lang gelijk en moest er na een verlenging beslist worden wie het meeste had aangevallen. Hier viel het doek voor Mees en mocht hij iets later het zilver in ontvangst nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden