112

Bewoonster Korte Hoogstraat in wijk Slotjes-Oost voorkomt babbeltruc

Foto: Screenshot uit filmpje politie

Wijkagent Nardy Kapitein laat via Twitter weten dat een bewoonster van de Korte Hoogstraat in de wijk Slotjes-Oost onlangs voormoedelijk een babbeltruc voorkwam.

Naar het toilet

Bij de bewoonster werd aangebeld door een meisje met de vraag of ze naar het toilet mocht. De bewoonster vertrouwde de situatie echter niet. En toen het meisje de toegang tot de woonkamer werd ontzegd hoefde zij ook niet meer naar het toilet.

Babbeltruc

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld of andere waardevolle bezittingen. Soms gebeurt dat in combinatie met bedreiging of geweld. Babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Dieven doen zich bijvoorbeeld voor als meteropnemer, reparateur of iemand van de thuiszorg. Ze gebruiken allerlei smoezen om binnen te komen: ze vragen om een pen, of vragen of ze uw telefoon mogen controleren. Terwijl u bent afgeleid glipt een handlanger uw huis binnen.

Bedrijven

Soms komen er bedrijven aan de deur die beweren dat ze namens de gemeente Oosterhout of een andere officiële instantie komen. De gemeente verstrekt geen gegevens aan derden en stuurt bedrijven nooit bij u langs. Ambtenaren van de gemeente zullen zich bovendien altijd legitimeren. Laat niemand zomaar binnen, wat ze ook verzinnen! Wees voorzichtig en doe niet zomaar voor iedereen open. Kijk eerst wie er voor de deur staat. Als u toch besluit om de deur open te doen, gebruik dan een kierstandhouder. Twijfel je? Bel dan 0900 -8844. In nood kunt u bellen met 112.

Reacties

article
36641
Wijkagent Nardy Kapitein laat via Twitter weten dat een bewoonster van de Korte Hoogstraat in
https://oosterhout.nieuws.nl/112/20181010/bewoonster-korte-hoogstraat-wijk-slotjes-oost-voorkomt-babbeltruc/
2018-10-10T06:01:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/10063717/Babbeltruc-NW.jpg
112, Nieuws