112

Politie haalt gevaarlijke automobilist van de weg na aanrijding ANWB-bord A59

Foto: Verkeerspolitie ZWB

Na melding van een oplettende bestuurder kon zaterdagmorgen een 44-jarige Tilburger worden aangehouden die gevaarlijk over de weg reed.

Alcohol en drugs

Een weggebruiker belde in de vroege ochtend van zaterdag 6 maart de politie omdat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed was. Deze automobilist reed met de motorkap op de voorruit en overzag de weg door zijn hoofd uit het raam aan de bestuurderszijde te steken. Hij werd door de politie staande gehouden op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. De automobilist, een 44-jarige Tilburger, bleek onder invloed een auto te besturen terwijl zijn rijbewijs geschorst was. Bovendien veroorzaakte hij tijdens het rijden gevaar en hinder en verliet hij een plaats ongeval. Op het politiebureau weigerde de man bovendien om mee te werken aan een bloedproef.

ANWB-bord geramd

De Tilburger was onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook drugs. Zijn rijbewijs bleek niet meer geldig te zijn. De auto waarin hij reed had aan de voorzijde zware schade. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben na een zoektocht op de A59 ter hoogte van de afrit Made/Oosterhout-West een beschadigd ANWB-bord aangetroffen. Op de plaats van de aanrijding lagen stukken plastic die overeenkomen met de auto van de verdachte. Rijkswaterstaat doet aangifte van verlaten plaats ongeval. De politie doet een mededeling aan het CBR over het rijgedrag van de Tilburger. De auto is overigens total loss.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden