112

71-jarige automobiliste veroorzaakte dodelijk ongeval Statendamweg

Foto: MaRicMedia - Marcel van Dorst

Een 38-jarige Pool is in de nacht van zondag op maandag bij een verkeersongeval op de Statendamweg overleden nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een 71-jarige Oosterhoutse.

71-jarige automobiliste

De 71-jarige automobiliste stopte volgens de politie na het ongeval maar wachtte de hulpdiensten niet af en reed naar haar woning waar na zij telefonisch alarm sloeg. Zij wordt als verdachte gehoord van het verlaten van een plaats ongeval. Hierover volgt nog nader overleg met de officier van justitie. Haar auto heeft schade en is in beslag genomen.

Doffe klap

De politie kreeg maandag 6 december 2021 omstreeks 1.20 uur een melding van een aanrijding op de Statendamweg ter hoogte van het dierenpension. De agenten zagen daar een man met zware verwondingen op de grond liggen. Een verpleegkundige van de ambulancedienst stelde vast dat de man was overleden. De politie sprak de getuige die had gebeld. Hij had een doffe klap en glasgerinkel gehoord. Een andere getuige had ter plaatse na het ongeval kort met de automobiliste gesproken die in paniek leek. Een verkeersongevallenanalist heeft naar sporen gezocht. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.

Identiteit van het slachtoffer

De identiteit van de overleden man is in de loop van de maandag vastgesteld. Het gaat om een 38-jarige in Breda verblijvende Poolse man. Een huisgenoot herkende de man bij de confrontatie. De politie kwam het verblijfsadres van de overledene op het spoor door de huisssleutel die hij bij zich had.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen