112

Politie-achtervolging door Oosterhout eindigt op dijk bij Markkanaal Zuid

Foto: MaRicMedia / Marcel van Dorst

Agenten hebben vrijdagmiddag 21 januari 2022 een verdachte aangehouden na een korte achtervolging door Oosterhout en Ter Aalst.

Achtervolging door Oosterhout

Rond 15.00 uur reed de verdachte in een zwarte auto in het centrum van Oosterhout. Agenten wisten dat de man zonder rijbewijs rondreed en wilden de man staande houden. De 20-jarige verdachte ging er vandoor waarna een achtervolging ontstond door onder andere de wijk Vrachelen.

Pakketjes

De achtervolging eindigde langs het Markkanaal Zuid in Ter Aalst. Daar miste de bestuurder een bocht en reed rechtdoor de dijk af, nog niet niet het water in. De bestuurder gooide daarna nog een aantal pakketjes uit de auto, vermoedelijk drugs, voordat hij werd aangehouden.

Politie zoekt getuigen

Bij die aanhouding raakte een politieagent lichtgewond. De bestuurder is onder begeleiding van de politie met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder was volgens omstanders waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen. De verdachte wordt ook verdacht van roekeloos rijgedrag. De politie is op zoek naar mensen die hier last van hebben ondervonden en bijvoorbeeld weg hebben moeten springen voor de rijdende auto. Als getuige kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen