112

Nieuwe uniformen voor Brabants ambulancepersoneel

Foto: Wim Hollemans

Vanaf vandaag draagt het Brabantse ambulancepersoneel niet meer de bekende gele, maar blauwe uniformen met rode en fluorescerende accenten.

Uniformen ambulancepersoneel

Voor mensen die vertrouwd zijn met het zien van ambulancehulpverleners in gele uniformen, kan dit even wennen zijn. Toch blijft de hoogwaardige zorg die patiënten van hen ontvangen onveranderd. Jan de Waard, directeur Regionale Ambulance Voorziening (RAV): “Onze collega’s op de ambulance en de meldkamer zijn tevreden met hun nieuwe kleding. Bij het ontwerp stond veiligheid, herkenbaarheid en duurzaamheid centraal. Wat deze nieuwe kledinglijn uniek maakt, is dat onze medewerkers uit verschillende kledingstukken kunnen kiezen om zo hun eigen uniform op maat samen te stellen.”

Gepatenteerd ontwerp

Het vorige uniform in geelgroen was al 20 jaar oud en had aan herkenbaarheid ingeboet. Gezien de speciale taken en verantwoordelijkheden van ambulanceprofessionals is het cruciaal dat ze herkenbare kleding dragen. Om die reden heeft de ambulancesector besloten om over te stappen op nieuwe, moderne, comfortabele kleding met een unieke uitstraling. Het nieuwe uniform is ontworpen om het gezag en de professionaliteit van zorgverleners uit te stralen. Het ontwerp is afkomstig van de Brabantse modeontwerper Karin Slegers. De nieuwe kledinglijn heeft zelfs een patent, waardoor andere instanties deze niet mogen gebruiken.

Regionale Ambulancevoorziening

Met de invoering van de nieuwe uniformen bij RAV Brabant Midden-West-Noord dragen nu alle ambulancehulpverleners in Nederland dezelfde kleding. De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord biedt dagelijks zowel acute als niet-acute ambulancezorg voor 35 gemeenten in hun verzorgingsgebied. Met twee gedeelde meldkamers, ruim 750 medewerkers en meer dan 150.000 ambulanceritten per jaar behoort RAV Brabant Midden-West-Noord tot de grootste ambulancevoorzieningen in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen