112

Uitslaande woningbrand na explosie Langenhof, voorpui belandde op straat

Foto: Oosterhout Nieuws

Vrijdagavond zijn de hulpdiensten rond 23.30 uur massaal opgeroepen voor een woningbrand na een explosie aan de Langenhof in het centrum.

Explosie Langenhof

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laat weten: “Door een explosie zijn zowel de voor- als de achterpui zwaar beschadigd. De brandweer is met veel materiaal aanwezig om ervoor te zorgen dat het vuur niet overslaat naar de naastgelegen woningen. Uit voorzorg worden de bewoners van 9 woningen gevraagd naar buiten te gaan.”

Traumahelikopter

De traumahelikopter werd opgeroepen en is ook geland. De bewoonster van het huis is dusdanis gewond geraakt dat zij is opgenomen in het Brandwondencentrum. Er werd al snel na de melding opgeschaald naar ‘grote brand’. Om overslaan van het vuur naar andere woningen te voorkomen heeft de brandweer veel materiaal en mensen ingezet. Onder andere 3 tankautospuiten, 1 hoogwerker, en speciale voertuigen die voor watertransport zorgen.

Zelfde straat

Enkele weken geleden werden ook al een ruit en een deur van een woning aan de Langenhof door een explosie vernield. Toen was de buitenste laag van een dubbelglas voorruit van een woning gebroken. Verder was de voordeur geheel ontzet en beschadigd. Ook de voorruit van een auto die voor de deur stond raakte beschadigd. Vermoedelijk is de explosie toen met zwaar vuurwerk veroorzaakt. (Hieronder een filmpje en meer foto’s)

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen