Afvalracer Marieke krijgt eerste startnummer Kaaienloop

Robbert en Niels overhandigen Marieke haar startnummer
Robbert en Niels overhandigen Marieke haar startnummer
Foto: Kaaienloop

Afgelopen weekend is het eerste startnummer uitgereikt voor de 16e Van Mossel OPC KaaienLoop uitgereikt. Op de Heuvel in Oosterhout ontving Afvalracer Marieke van Bavel haar startbewijs.

Afvalrace

In een half jaar tijd heeft Marieke onder begeleiding van Eric de Jong van Enforce alles gedaan om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Marieke hield de lezers van Oosterhout Nieuws wekelijks op de hoogte met een blog op onze website. Begin april zat het erop en was ze maar liefst 27 kilo afgevallen.

Begonnen met hardlopen

Tijdens deze intensieve periode is ze ook gaan hardlopen en heeft de 4,5 KM van de Drunense Duineloop reeds voltooid, in haar blog gaf ze aan de volgende uitdaging de 10 KM van de KaaienLoop. De organisatie van de KaaienLoop vond dit een bewonderenswaardige prestatie en besloot daarom haar inschrijving aan te bieden en het startnummer symbolisch aan de finishlijn te overhandigen.

5 of 10 kilometer

De KaaienLoop is een hardloop evenement waarin ieder zijn eigen wedstrijd loopt, geeft Robert Luttikholt namens de organisatie aan. Het zijn natuurlijk de snelle mannen en vrouwen die voor de overwinning gaan op de 5 of 10 KM maar er gebeurt veel meer tijdens deze dag. Er doen heel veel deelnemers mee met hun eigen doelen en gaan voor hun eigen overwinning.  Het zijn bijvoorbeeld lopers die een half jaar geleden er nog niet aan moesten denken om hier twee of vier rondjes door het centrum te rennen maar na maanden trainen het nu toch gaan doen.  Dat is wat deze wedstrijd zo bijzonder maar ook toegankelijk maakt. Het publiek juicht vaak nog harder voor de laatste deelnemer als de winnaar.

Meer informatie

De Van Mossel OPC KaaienLoop vindt plaats op 12 mei in het centrum van Oosterhout. Klik op de onderstaande link om je op te geven voor deze mooie tocht door Oosterhout. Mocht het deelnemen aan het evenement als hardloper nog iets te veel gevraagd zijn, de organisatie is nog op zoek vrijwilligers om de wedstrijd in goede banen te leiden of kom de deelnemers aanmoedigen langs het parcours.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen