Geen popverbranding meer aan einde van carnaval

Foto: Screenshot youtube

In veel plaatsen in de regio is het een traditie om op carnavalsdinsdag, aan het einde van de leut4daagse, een pop gemaakt van papier maché in brand te steken. Hiermee wordt het carnaval afgesloten en de vastenperiode gestart. Maar deze traditie gaat verdwijnen uit Kaaiendonk!

Brandgevaar

Vanaf carnaval 2019 zal de Smulnar op de Markt niet meer worden verbrand op carnavalsdinsdag. Dat laat een zeer betrouwbare bron weten aan Oosterhout Nieuws. De reden hiervoor is dat er geen vergunning meer door de gemeente voor zal worden afgegeven omdat het te brandgevaarlijk zou zijn. De carnavalsstichting OCS De Smulnarren is gevraagd om een reactie en laat aan Oosterhout Nieuws weten dat de voorbereidingen voor het aankomende carnaval pas net zijn opgestart en over de afsluiting van carnaval 2019 nog gesproken zal moeten worden.

Alternatief

Tijdens de verbouwing van de Markt, alweer enkele jaren geleden, stond de pop tijdelijk op het Basiliekplein. In dat jaar mocht de pop ook niet worden verbrand en is er een doek voor gehangen aan het einde van de carnaval. Hoe het in de toekomst zal worden opgelost zal dus nog besproken worden.

We vonden het onderstaande filmpje van René Klerks op Youtube uit 2014, toen de Smulnar heel mooi brandde!

www.smulnarren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen