Afvalracer Chantal: “Het klinkt simpel, maar het is echt zwaar…”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds drie weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de derde blog van Chantal.

Eerste veranderingen zichtbaar

En dan is de derde week ook alweer voorbij, een week waarin voor mij veranderingen voor het eerst zichtbaar waren namelijk, je leefstijl veranderen doe je niet in eens, er gaat een heel proces aan vooraf. Mentaal moet je groeien, door uit je ‘O- zo-veilige’ comfort-zone te stappen, negatieve gedachten los te laten, obstakels niet uit de weg te gaan maar ze juist aan gaan en dankbaar te zijn. Jezelf goed te realiseren wat je hebt en vergeet absoluut niet te genieten van kleine dingen. Dit heeft bij mij ervoor gezorgd dat ik veel meer rust krijg in mijn hoofd, minder stress ervaar en dus veel beter slaap dan voorheen. Daarnaast merk ik dat mijn uithoudingsvermogen verbetert. Ik ben minder snel moe na het sporten en mijn conditie gaat vooruit. Een leuke bijeenkomst is dan ook dat mijn kleding losser begint te zitten.

Anders gaan eten

De grootste verandering zit toch echt in mijn eetpatroon. Van veel te weinig eten naar vaker en meer eten, En voor mij erg belangrijk ‘eten wat de pot schaft’. Dit is iets wat ik de afgelopen jaren niet heb gedaan. Ik was altijd bezig met zo min mogelijk calorieën eten Elke maaltijd was anders dan die van mijn gezin. Nu vraag ik mij wel eens af hoe ik dat in godsnaam heb kunnen volhouden! Gelukkig ligt dit achter me en wat een rijkdom heb ik om mij heen. Drie gezonde kinderen en een partner die genieten als ik tegelijkertijd met ze aan tafel zit en mee eet. En dat bevalt mij heel erg goed!

Is het makkelijk?

NEE! Het klinkt heel simpel en in principe is het dat ook. Maar nee, het is soms zwaar echt zwaar. Ook ik heb moeilijke momenten. Gelukkig kan ik deze delen met mijn mede sporters. Ik heb kans gekregen om weer gezond en fit te worden, en daar ga ik volledig voor.

Mijn trainingsweek

De warming up van maandag ochtend bestond uit een rondje rennen om het voetbalveld, gevolgd door een zonnegroet op deze mistige maandagochtend. Squats, sit-ups, push up, lunges kwamen ook voorbij, met als afsluiter 3 rijen tribune stoelen squaten afwisselen met triceps dips. Trillend en misselijk verliet ik het voetbalveld, de week was weer begonnen. Woensdagochtend heb ik leren bracen. Dit is een manier om je spieren rondom je wervelkolom aan te spannen en wat basisoefeningen nogmaals doorgenomen. Als leuke afsluiter: nogmaals de squats op de tribunestoelen nu afgewisseld met wat rennen en dead-bugs. Donderdagavond training bestond uit sit-ups, squats,push ups, split squat, dead- bugs en niet te vergeten de burpees en een hele boel steps. En naast deze trainingen bij Enforce heb ik deze week nog vier keer 6 km gewandeld.

Waar haal je de tijd vandaan?

Vaak krijg ik de vraag waar haal je de tijd vandaan om veel te sporten, voor de kinderen en je partner te zorgen, huishouden draaiende te houden en daarbij ook nog te werken? Ik ben er van overtuigd dat als je een doel voor ogen hebt, gelooft in jezelf, gelooft dat je het kunt, en dat je het verdient dan gaat het lukken.

Super bedankt voor alle lieve en motiverende woorden en tot volgende week.

Groetjes, Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

 

Reacties

article
37170
Sinds drie weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181027/afvalracer-chantal-klinkt-simpel-is-echt-zwaar/
2018-10-27T06:49:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/27064847/Chantal1.jpg
Afvalrace, Nieuws