Afvalracer Chantal: “Geen waterzakjes voor mij met carnaval!”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Chantal.

Weg met diëten

Vandaag schrijf ik een stukje over mijn relatie met voeding, zoals de meeste van jullie wel weten heb ik mijn halve leven al last van flink overgewicht. De waarheid van het overgewicht was dat ik overdag te weinig at en in de avonden juist ging snacken. Ik jojo-de wat af. Van veel te dik naar een redelijk normaal gewicht en terug. Eigenlijk was ik nooit tevreden. Mijn strijd tegen de kilo’s omvatte dan ook veel meer dan alleen maar calorieën. Deze keer besloot ik het dan ook echt aan te pakken op alle gebieden. Weg met de shakes, HCG pillen, koolhydraatarme diëten en Sonja Bakker boeken. Het was tijd om nu werkelijk mijn problemen onder ogen te zien.

Eten als beloning

Het ging om het doorbreken van patronen van zowel gedrag als gedachtepatronen. De een nog hardnekkiger dan de ander. Een voorbeeld van een ingeroeste gewoonte was mijzelf belonen met (lekker) eten. Bij elke struggle wachtte aan de eindstreep iets lekkers op me. En weet je, het is mij niet gelukt om dat patroon helemaal te doorbreken. Vieren en belonen met eten zit nog steeds in mijn systeem. Maar gelukkig wel in mindere mate.

Het verschil tussen toen en nu

Maar wat is dan het grote verschil met toen? Ik geniet nu oprecht van gezond eten. Grijpen nar een stuk chocolade voelt helemaal niet meer als belonen. Het gedachtepatroon heb ik niet kunnen doorbreken, maar het gedrag en de invulling wel. Dus toch wel winst! En stiekem ben ik dan toch wel trots als ik dan niet zwicht voor een frikandelbroodje, of een stuk, maar een doosje eieren koop, met wat verse groente en mezelf beloon met boerenomelet op een volkoren boterham. En als de kers op de taart tijdens de lunch scheen het zonnetje heerlijk in mijn rug. Een ultieme beloning als je het mij vraagt!

Vijf dagen carnaval…

Volgende week breekt er weer een gezellige tijd aan, namelijk Carnaval. En dat vier ik jaarlijks met de nodige drankjes. Maar daar kan ik mij niet meer aan toegeven, tenminste niet 5 dagen lang. Hoe ga ik hiermee om? Ten eerste heb ik besloten om 2 dagen extra te gaan werken. Dat betekent voor mij dat ik de carnavalszondag op tijd naar huis moet omdat ik de dag erna moet werken. Carnavalsdinsdag gaan we een dagje naar Limburg en aangezien wij dan nog een terugrit voor de boeg hebben en omdat ik woensdag ook extra moet werken, ben ik de BOB. Tot slot ga ik veel bewegen, Polonaise, veel hossen en springen. Mijn smartwatch gaat overuren draaien! Daarnaast blijf ik zelf sporten. Niet sporten is geen optie.

Geen ‘waterzakje’

Hier moet ik het wel mee redden. Van veel mensen kreeg ik dezelfde tip neem een ‘waterzakje’, aangelengd bier! Een supergoed idee, maar niks voor mij. Ik ga liever voor een goed glas puur spul, en daar zal ik zeker extra van genieten!
Of mij dit gaat lukken? Ik ga van het positieve uit! En wil je er met mij een op proosten? Gezellig, maar dan wel met een Spa-tje Rood!

Tot volgende week!
Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen