Twintigste Winter-Efteling start op 12 november

Foto: De Efteling

Van 12 november tot en met 31 januari 2019 verandert de Efteling voor de 20e keer in de Winter-Efteling. Een winterwereld vol twinkelende lichtjes, hartverwarmende vreugdevuren en sfeervol entertainment.

Gestart als proef

Wat in 1999 als proef voor drie jaar werd gelanceerd, is intussen niet meer weg te denken uit het aanbod van het attractiepark in Kaatsheuvel. “Dat de winteropenstelling zo’n succes zou worden en dat veel parken in Europa ons zouden volgen, hadden we destijds niet durven voorspellen.” aldus Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.

Winterattracties en entertainment

Dit jaar is het elf weken lang Winter-Efteling met speciale winterattracties en entertainment. Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan in het overdekte IJspaleis. Hier zorgen de Sneeuwprinses en de Vuurprins voor zang, dans en gezelligheid. Het Sprookjesbos hult zich in winterwarme sferen en bezoekers kunnen langlaufen. Rondom de Vreugdevuren zorgt een kinderkoor van tijd tot tijd voor extra warmte en in het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt de parkshow Sprookjesboom. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Sfeervolle verlichting

Als de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ‘s avonds extra spannend. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel.

Oud & Nieuw in de Efteling

Ook dit jaar wordt Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter-Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Praktische info/openingstijden zijn te vinden op de website van De Efteling.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen