Antoniuskern blaast met nieuwjaarsreceptie oude traditie nieuw leven in

Antoniushuis 'De Vinder'
Foto: Wiljan van der Zanden

Op donderdag 16 januari blaast de Antoniuskern een oude traditie nieuw leven in na afloop van de euraristieviering.

Glas heffen op het nieuwe jaar

De traditie van de Nieuwjaarsreceptie in de Antoniuskern is al heel oud. Na afloop van de eucharistieviering werd het glas geheven, nadat men eerst gebeden had voor een goed Nieuwjaar. Die traditie is verdwenen, maar er wordt dit jaar weer nieuw leven inblazen. Net zoals dat vroeger ook ging. Na de eerste eucharistieviering op donderdag 16 januari 2020 om 18.30 uur in de kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’.

Veel bereikt in 2019

Het Antoniushuis ontvangt nog steeds veel gasten, de koffie in de huiskamer is bijna niet meer in liters uit te drukken. Er is een nieuwe berging verschenen in de tuin, het dak is gerepareerd, er zijn acties gehouden om statushouders te voorzien van kleding en speelgoed en veel parochianen zijn blij met een bank uit de kerk. Daarnaast is de eerste Alphacursus van start gegaan en de tweede staat al gepland. Er is voortdurend een goed contact met het pastorale team en twee Eucharistievieringen per maand is het resultaat van dat overleg.

Vele vrijwilligers

Voldoende redenen dus om dankbaar te zijn voor het bereikte resultaat en de inzet van vele vrijwilligers, zoals gastvrouwen en -heren, het koor de Antoniuszangers en de vrijwilligers die zich inzetten voor de activiteiten en de postbezorgers. Ook de mensen die zich met hand- en spandiensten inzetten voor ‘De Vinder’ mogen niet onvermeld blijven evenals de archivarissen. Hef samen met hen het glas op de 16e, iedereen is welkom. Je vindt Antoniushuis ‘De Vinder’ aan de St. Antoniusstraat 113a.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden