Openlucht expositie ‘Zand loopt in de Zandheuvel’ met speurtocht

Foto: Vastwel

Geheel coronaproof kun je vandaag een lekkere wandeling maken over de Zandheuvel, inclusief een leuke speurtocht!

‘Zand loopt in de Zandheuvel’

Aan de bomen in de Zandheuvel hangen kijkkasten waarin zandlopers uit het Zandloper Museum van Theo Adriaanse getoond worden. Er zijn groene en blauwe kastjes. De groene kastjes zijn ook voorzien van tekeningen van leerlingen van het Mgr Frenckencollege, die gemaakt zijn binnen het thema van Tijd & Eeuwigheid. De blauwe kastjes zijn gemaakt door jongeren van de Stichting Samen Top. De kastjes van dit openluchtmuseum in het Museumkwartier zijn tot en met Pasen te bekijken. De kastjes hangen niet al te hoog, zodat de openlucht tentoonstelling ook geschikt is om met de kinderen te bekijken. Je kunt via de link onderaan dit artikel ook een speurtocht downloaden!

‘Ode aan het Leven’

Op de binnenplaats van het Sint Catharinadal aan de Kloosterdreef vind je ‘Het Open Huis’, als onderdeel van Ode van het Leven. Een leven dat voor elk persoon anders is, want elk persoon is uniek. We belopen onze eigen weg, we laten allemaal een ander spoor achter. Sporen die het leven kleur geven. Ode aan het Leven denkt na over het afscheid als een totaalbeleving welke past bij iemands persoonlijke en unieke kleurenpalet. De CKV Leerlingen uit 4HAVO van het Mgr. Frencken College verdiepten zich in hun eigen persoonlijke kleurenpalet. Ze maakten portretten waarbij deze kleuren en sporen centraal stonden. Nicole Smans maakte met deze tekeningen, en binnen het thema Ode aan het Leven een ontwerp wat de wanden siert van Het Open Huis. Het huis staat tijdens VASTWEL op de binnenplaats van Sint- Catharinadal.

Eerder publiceerden we op deze plaats een artikel over de openluchtexpositie in de Kloosterdreef. Door de extreme strenge vorst van vorige week zit er nog vorst in grond en de kunnen de foto-zuilen pas in de loop van de komende week worden geplaatst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden