Expositie Zandsculpturen in Antoniuskerk vanaf zondag open voor publiek

Foto: Martin van Heugten

Vanaf zondag 25 juli kun je je weer vergapen aan de allermooiste zandsculpturen gemaakt door internationale kunstenaars.

Expositie Zandsculpturen

Na diverse jaren zandsculpturen in de binnenstad presenteert Stichting Stoof vanaf zondag 25 juli de Expositie Zandsculpturen in de Sint Antoniuskerk. Voorzitter Rien Joosen van stichting Stoof vertelt enthousiast: “Voor zover we kunnen nagaan is dit het eerste overdekte zandsculpturenevenement in een Nederlandse kerk. We nodigen iedereen uit een kijkje te komen nemen in de kerk van architect Pierre Cuijpers. Vergaap je aan de meest indrukwekkende zandcreaties van internationale kunstenaars, gemaakt onder toeziend oog van art-director Joris Kivits!”

Er klinkt weer muziek in de kerk

De kunstenaars uit onder andere Rusland, Tsjechië en Ierland zijn voor hun zandsculpturen aan de slag gegaan binnen het thema ‘Er klinkt weer muziek in de kerk’. Rien: “Dit thema kan zowel letterlijk als figuurlijk worden genomen, want naast de zandsculpturen biedt de organisatie ook een podium aan andere kunst- en cultuuruitingen. Vooral lokaal en kleinschalig, want we willen natuurlijk geen ‘concurrent’ worden van de Oosterhoutse theaters. En we bieden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om je trouwfoto’s te maken tussen de zandsculpturen. Zo krijg je een hele bijzondere herinnering aan de mooiste dag van je leven!”

Praktische informatie

De expositie is tussen 25 juli 2021 en 27 februari 2022 geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag en dinsdag is de expositie gesloten. Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats voor de deur. De St. Antoniuskerk is te vinden aan de St.Vincentiusstraat 113a en de expositie is ook geheel rollator- en rolstoelvriendelijk. Een kaartje voor deze expositie kost € 5,00 p.p. voor volwassenen inclusief kopje koffie of thee. Kinderen t/m 4 jaar gratis en € 2,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar inclusief bekertje ranja. Een passe-partout kost € 7,50. Hiermee kun je onbeperkt naar de expositie komen kijken, met uitzondering van evenementen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen