Slotbosse Toren houdt ‘Open Huis’ tijdens Open Monumenten Dagen

Foto: CC BY-SA 4.0 (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn het de Open Monumenten Dagen en houdt de Slotbosse Toren een ‘Open Huis’ van 10.00 tot 17.00 uur.

Middeleeuws schouwspel

Voor het eerst sinds jaren is er aankomend weekend de mogelijkheid om door de poorten van Huis ten Strijen te lopen en de Slotbosse Toren gratis en van dichtbij te bekijken. Je kunt er komend weekend ook proeven van middeleeuwse sferen, want er worden volop demonstraties gegeven door handboogschutters en zwaardvechters. Ook is er een valkenier, een karikatuurtekenaar, kun je op de foto met jonkvrouwen en kun je meer informatie krijgen over de rol van paarden in de middeleeuwen.

Rondleidingen

Natuurlijk zijn er ook rondleidingen waarin je alles hoort over de feiten en veronderstellingen van het eens zo belangrijke Huis ten Strijen en zijn machtigste bewoner Willem van Duvenvoorde. Waarom was hij zo belangrijk en machtig? Hoe groot was de waterburcht eigenlijk? Waarom hier? Zijn er nog ondergrondse gangen? Waar zijn de tuinen gebleven en niet te vergeten: waar lag die grote diergaarde?? Tijdens het Open Monumentenweekend krijg je antwoord op al deze vragen!

Ook leuk voor kinderen!

Op het binnenterrein van de Slotbosse Toren vind je op diverse plaatsen informatie over de historie van het ontstaan, de bloei en het verval van Huis ten Strijen. Ook aan de kinderen is gedacht. Naast alle spannende activiteiten is er een knutseltent waar heuse middeleeuwse helmen gemaakt worden. En een verteller in stijl, die jong en oud meeneemt in de wondere wereld van Oosterhout, zoetwaren en de Slotbosse Toren.

Meer informatie

De Open Monumenten Dagen op 11 en 12 september worden bij de Slotbosse Toren mogelijk gemaakt door de recent opgerichte Stichting De Verweesde Toren. Kom tussen 10.00 en 17.00 uur kijken en luisteren naar de grootse plannen voor dit historische monument. Je vindt de Slotbosse Toren aan de Kasteeldreef 32.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden