Zandsculpturen vinden nieuwe plek bij museum Oud Oosterhout

Foto: Martin van Heugten

Na de succesvolle Expositie Zandsculpturen in de Antoniuskerk zullen dit jaar kunstwerken worden gemaakt bij museum Oud Oosterhout.

Expositie Zandsculpturen

Wie langs de St Antoniuskerk kijkt ziet de restanten van de Expositie Zandsculpturen nog liggen. Een berg bouwzand is alles wat er over is van de succesvolle tentoonstelling waar tussen juli 2021 en februari 2022 duizenden mensen een bezoekje hebben gebracht. Eerder maakte de organisatie al bekend dat een nieuwe editie in de kerk helaas niet kon worden gerealiseerd omdat het kerkbestuur het huurcontract niet wilde verlengen.

Museum Oud Oosterhout

Maar inmiddels is er een nieuwe locatie gevonden, zo laat Rien Joosen van de organisatie weten. Rien: “Natuurlijk zijn wij erg blij dat we zo snel al een nieuwe plaats hebben gevonden waar we dit jaar onze zandsculpturen weer kunnen opbouwen. Vanaf dit weekend zullen de eerste wagens met zand gaan rijden naar de nieuwe locatie: Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg.”

Kleinere sculpturen

Rien: “We hopen in de tuin van Oud Oosterhout plaats te kunnen maken voor 6 tot 8 sculpturen. Deze zullen iets minder groot zijn dan die in de Antoniuskerk.” Over het overkoepelende thema wordt nog nagedacht. Wanneer de expositie zal worden opgebouwd en wanneer de ‘carvers’ hun kunstwerken komen maken is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen