Marien Stouten uit Zeeland geeft gratis concert op Maarschalkerweerdorgel in St. Jansbasiliek

Marien Schouten
Marien Schouten
Foto: St. Ludens

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 6 augustus wordt verzorgd door de Marien Stouten uit Zeeland. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Marien Schouten

Marien Stouten (1983) gaf al op vijftienjarige leeftijd zijn eerste concerten. Tegenwoordig is hij organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Op het programma staan composities van Balbastre, Bach en Mendelssohn. Daarnaast speelt Stouten werken van componisten uit recentere tijden. Twee van hen waren in Groot-Brittannië werkzaam: Herbert Sumsion (1899-1995) en George Thalben-Ball (1896-1987). Zijn bekendste werk Elegy, dat gespeeld werd tijdens de uitvaart van prinses Diana, zal tijdens het concert te horen zijn. Als slot klinkt werk van de stadsorganist van Middelburg, Margreeth de Jong. Als organiste en componiste geniet zij internationale faam. Haar stijl omschrijft ze als ‘fraai en toegankelijk’: ideale muziek voor de Marktconcerten.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het fraaie Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen