Waar kun je zondag de wielerronde La Vuelta het beste voorbij zien komen?

Foto: PromOosterhout

Op zondag 21 augustus kom de La Vuelta, de Ronde van Spanje, door Oosteind en Oosterhout. Maar waar zien je de renners het beste?

La Vuelta Holanda

Na een uitstel van twee jaar is het zondag dan eindelijk zo ver. De derde etappe van de wielerronde La Vuelta, de Ronde van Spanje, gaat van Breda naar Breda met een mooie rit door Midden- en West Brabant. Hierbij komen ze vanuit Dongen over de Provincialeweg in Oosteind en gaan ze over de Bovensteweg, langs Sportpark de Contreie via de Weststadweg. Bij de rotonde De Bromtol verlaten de wielrenners Oosterhout richting Made.

Waar kun je kijken?

Langs de gehele route kun je La Vuelta bekijken. Let daarbij op dat je op een veilige plaats gaat staan voor jezelf, de wielrenners en voor andere weggebruikers. Wil je het spektakel helemaal op een bijzondere wijze meemaken? Kom dan naar Sportpark De Contreie. Er is een compleet Spaans dorp ingericht met volop activiteiten voor jong en oud. Bovendien is hier een riante zone ingericht waar je La Vuelta ziet aankomen en van dichtbij voorbij ziet komen. Uiteraard kun je de wielerronde ook volgen op televisie, want deze etappe wordt live uitgezonden op Eurosport1, Discovery+ en NPO1. Om 12.00 uur starten de uitzendingen op Eurosport1 en Discovery+, om 12.10 uur start de uitzending op NPO1. De etappe zelf zal om 12.50 uur van start gaan en rond 14.00 uur zal de karavaan door Oosteind en Oosterhout trekken. De verwachte finishtijd is 17.20 uur.

Afsluitingen van wegen

Vanaf 12.00 uur, is gehele route door Oosterhout afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Rond 12.50 uur wordt de ‘groene’ reclame-karavaan verwacht en een uur later de doorkomst van het wielerpeleton, vooraf- en achtergegaan door ploegleider-wagens, jury, begeleiders, verzorgers en de bezemwagen. Als alles volgens planning verloopt is de totale doorkomst om 14.30 uur ten einde en wordt het rijvlak om 15.00 uur weer opengesteld voor het doorgaande verkeer. Kijk op de onderstaande links voor meer informatie over wegafsluitingen en het openbaar vervoer rondom de doorkomst van La Vuelta.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen