Ludens brengt zondagmiddag orgelsprookje ‘Een Zee van Liefde’

Foto: St. Ludens

Zondagmiddag zijn er drie voorstellingen van het orgelsprookje ‘Een Zee van Liefde’ op de orgelzolder van de St. Jansbasiliek.

Dierendag op het Maarschalkerweerdorgel

Evenals voorgaande jaren organiseert de Stichting Ludens in het kader van Dierendag een project voor basisschoolleerlingen rondom het Maarschalkerweerdorgel van de Basiliek Sint-Jan. Als afsluiting van dit project wordt een orgelsprookje uitgevoerd op de
intieme orgelzolder midden tussen de orgelkassen.

‘Een Zee van Liefde’

Op zondagmiddag 9 oktober zullen organist Ton Stevens en verteller Cees Rijnders het orgelsprookje ‘Een Zee van Liefde’ van de Vlaamse schrijver/illustrator Pieter Gaudesaboos voor u vertolken. Dit sprookje verhaalt van de onmogelijke, maar grenzeloze liefde tussen Pinguïn en Beer. Het verhaal wordt geïllustreerd met lichtbeelden gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde prentenboek van Gaudesaboos. Dit alles wordt omlijst met sfeervolle jazz-muziek van Nigel Ogden, Henry Hall, George Gershwin en Louis Armstrong.

Meer informatie

Er zijn zondagmiddag 9 oktober drie voorstellingen: om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Voor volwassenen geldt een toegangsprijs van 10 euro maar voor kinderen is de toegang gratis! Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is daarom nodig. Dat kan via het versturen van een mailtje aan: [email protected] Je betaalt voor de aanvang van de voorstelling bij de kassa van de Basiliek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen