Aankomend weekend kunst in de kerk expositie ‘Op zoek’

Foto: Fragment poster Bigger than Us

In het weekend van 12 en 13 november zullen de Vredeskerk en De Beuk hun deuren openen voor een expositie rond het thema ‘Op Zoek….’

Expositie Kunst & Geloof

Kunst en Geloof Oosterhout (KGO), één van de podia voor (amateur) kunstenaars in Oosterhout en omgeving, biedt ruimte om één keer per jaar rond een thema kunst ten toon te stellen in de Vredeskerk en De Beuk. Na twee jaren waarin we vooral vanwege corona een pas op de plaats hebben moeten maken, wordt er dit jaar een doorstart gemaakt met het evenement KUNST&GELOOF.

Waar zoeken we naar?

Corona lijkt op dit moment naar de achtergrond verschoven en verdrongen door de actualiteit van de heftige gebeurtenissen in Oekraïne. We zien in de media wat dat doet met mensen. Veel mensen zijn op de vlucht, op zoek naar een dak boven het hoofd, een veilige plek van bestaan, een luisterend oor, een open hart, mensen bij wie zij terecht kunnen. Het gaat om wezenlijke vragen: wat zoeken mensen in hun leven? Een plek om te zijn wie je bent? Of gekend te zijn in dat waar we blij van worden, of wat verdrietig stemt? Zoeken we naar macht of eeuwige roem? Zijn we op zoek naar houvast, naar liefde, naar gerechtigheid? Zoeken we naar begrip, of verbinding? Of naar iemand met wie we het leven kunnen delen? Waar ben jij naar op zoek?

Meer informatie

De opening van de expositie zal op zaterdagochtend 12 november om 11.00 uur verricht worden door pastoor Jochem van Veldhoven m.m.v. saxofoonkwartet The Ladybirds van h19. In de middag is er een workshop beeldende vorming ‘Verbeelden in klei’ door John van Gils van h19. Op zondag 13 november om 10.00 uur is er een themaviering rond het onderwerp van de expositie m.m.v. Koorgroep h19 en The Leftovers h19. Zondagmiddag 13 november zal om 14.30 uur de film ‘Bigger Than Us’ worden vertoond. Kaarten zijn voor 10 euro per stuk te koop via de onderstaande link of aan de deur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen