Unieke Iona-viering in de Vredeskerk met optreden harpiste Regina Ederveen

Foto: Harpiste Regina Ederveen

Zondagmiddag 26 februari is er vanaf 15.00 uur een Iona-viering in de Vredeskerk met een optreden van harpiste Regina Ederveen.

Iona-viering

Iona is een klein eiland aan de westkust van Schotland. Het is een van de oudste broedplaatsen van het christendom in Europa. Het verhaal gaat dat de monnik Columba op Pinksteren in het jaar 563 op het eiland aankwam met 12 volgelingen. Columba bouwde een klooster dat al snel uitgroeide tot een belangrijk religieus centrum. Een van mensen die vanuit Iona de wereld introk om het Evangelie te verkondigen, was Willibrord. In de 20e eeuw stichtte ds. George MacLeod (1895-1991) vanuit Glasgow een nieuwe christelijke gemeenschap op Iona. Iona staat voor een oecumenische gemeenschap van mensen die nieuwe wegen zoeken om te leven naar het Evangelie.

Harpiste Regina Ederveen

Op zondag 26 februari is er een Iona-viering in de Vredeskerk aan de Rulstraat. Aan deze viering, die om 15.00 uur begint, wordt medewerking verleend door ds. Jos van de
Hout uit Raamsdonksveer en ds. André Vlieger uit Oosterhout. Er is samenzang en koorzang m.m.v. het vocaal ensemble Multiple Voice o.l.v. René Dentro en organist Jan Sjoerd van der Vaart. Als bijzondere gast zal harpiste Regina Ederveen optreden. Ze speelt hymns en Schotse en Ierse muziek op haar prachtige walnoten harp.

Meer informatie

De Iona-viering is op zondag 26 februari vanaf 15.00 uur in de Vredeskerk aan de Rulstraat in het centrum. Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot ontmoeting. De entree is gratis en na afloop is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen