VASTWEL: opening van de expositie in d’Houtse Kerk

Foto: Anne Marie Rasenberg

Vanavond om 19.00 uur is de opening van de expositie van VASTWEL in d’Houtse Kerk op de Houtse Heuvel in Den Hout.

Expositie VASTWEL

VASTWEL heeft in samenwerking met de Stichting d’Houtse kerk een expositie ingericht, waarin foto’s en tekeningen van jong en oud samen komen en het thema van Vastwel: Verbijsterd & Verwonderd ”tot leven” wordt gebracht. Dit thema is zeker van toepassing als je kijkt naar de geschiedenis en wellicht ook de toekomst van d’Houtse Kerk. Er zijn maar liefst vier exposities te zien in de voormalige Corneliuskerk op de Houtse Heuvel.

Portretten en foto’s

Elizabeth van As tekende portretten van verschillende Houtenaren, waarop de tijd haar sporen heeft nagelaten. Haar tekeningen vertegenwoordigen het publiek welke in de loop der jaren de ossenbloed rode deur hebben geopend om de kerk binnen te gaan. Anne Marie Rasenberg heeft een serie portretten gemaakt van Houtse mensen. Zij staan symbool voor al degenen die hebben bijgedragen aan de solide fundamenten van de Corneliuskerk en de Houtse gemeenschap. Ze heeft hun trots en toewijding geprobeerd vast te leggen, door de ogen van een bewonderaar.

Scholieren en leerlingen

Ook de basisscholieren van de Achthoek zijn betrokken. De scholieren verdiepten zich in de kruiswegstatie. Zij dachten na over de hedendaagse betekenis in deze roerige tijden waarin verbijstering en verwondering elkaar in een rap tempo afwisselen. Zij maakten tekeningen voor een hedendaagse kruiswegstatie. De tekeningen worden getoond op de lege plekken die zijn achtergebleven in de kerk. De leerlingen van 5 Havo van het Mgr Frencken werkten ook aan dit project. De tekenleerlingen hebben creaties gemaakt waarbij ze zich lieten inspireren door de Heiligenbeelden in de kerk.

Meer informatie

De opening van de kerkexpositie is vanavond om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Tijdens de inloop is er een orgelconcert van Jan-Sjoerd van der Vaart. Na de opening zal Corry van Dongen, een van de geportretteerden door Annemarie Rasenberg, vertellen over deze kerk en de plaats in de Houtse gemeenschap. Elizabeth van As is vanavond aan het tekenen, leerlingen geven toelichting op hun staties. De kerkexpositie is verder gratis te zien tot 7 april op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.30 en 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen