Albumtour Iris Penning: Waar poëzie en muziek elkaar ontmoeten

Foto: Willem Wouterse

Zaterdag 25 maart speelt Iris Penning liedjes van haar nieuwe album ‘Dan Maar Genieten’ in Theater de Schelleboom.

Albumtour Iris Penning

Poëzie, Spoken Word én Muziek is de combinatie die altijd in Iris haar ‘hersenkroeg’ ronddwaalt. En daar komen werkelijke pareltjes uit. Een aantal van die pareltjes heeft ze gebundeld tot een album getiteld; ‘Dan Maar Genieten’. Het is inmiddels haar vierde album en op 25 maart speelt ze in De Schelleboom. Iris Penning maakt eigenwijze poëtische Nederlandstalige pop. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal. Vrolijk, brutaal, beschouwend. Precies zoals ze is.

Stadsdichter van Eindhoven

Iris Penning was van 2020 tot 2022 stadsdichter van Eindhoven. Geflankt door haar celliste Mirthe de Jonge brengt ze haar heerlijke nummers naar Oosterhout. De pers over Iris Penning: “Iris heeft met dit nieuwste album haar meest intieme en persoonlijke plaat gemaakt. Maar ook haar meest gevarieerde plaat. “ OOR: “Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat”.

Meer informatie

Iris Penning haar voorstelling ‘Dan Maar Genieten’ op zaterdag 25 maart vanaf 20.15 uur in Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat 37a. Entree 19,50 euro incl koffie/thee vooraf en een drankje naar keuze. Klik op link onder aan dit artikel om direct kaarten te reserveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen