Schrijverscafé staat zondag in het teken van ‘Het Meisje van Teteringen’

Foto: Theater de Bussel

Tijdens het Schrijverscafé van Theek5 staat zondag 26 maart het boek ‘Het Meisje van Teteringen’ van Theo Jongedijk centraal.

Het Meisje van Teteringen

Het Meisje van Teteringen is de naam van het meisje dat op eerste kerstdag 1990 dood is gevonden in het bosperceel Cadettenkamp bij Teteringen. Het meisje is vermoedelijk van Marokkaanse afkomst en men schat haar leeftijd tussen 15 en 25 jaar. Haar lichaam toonde sporen van geweld en verhongering. Het meisje bleek ook vastgebonden te zijn geweest. Haar lichaam was gewikkeld in een bruine deken en een vloerkleed. Haar hoofd was bedekt met een rode doek. De politie heeft destijds een onderzoek ingesteld maar een dader werd nooit gevonden. Op 10 oktober 2006 is het meisje opgegraven om DNA-onderzoek uit te voeren. Het onderzoek werd dat jaar heropend als cold case. Eerder was de politie op een dood spoor beland toen er in de buurt een Belgische auto was gestrand; de inzittenden bleken onschuldig.

Schrijverscafé

Journalist Theo Jongedijk heeft zich ingespannen om de zaak meer aandacht te geven, waaronder het schrijven van een boek en het plaatsen van een herdenkingsbord met een QR-code nabij de vindplaats in juni 2021. Jaap Oomen gaat tijdens het Schrijverscafé in gesprek met Theo Jongedijk over het bijzondere verhaal van het bekendste onbekende dode meisje uit onze regio. Het Schrijverscafé is op zondag 26 maart van 14.00 tot 15.30 uur in het Leescafé van Theek5 aan de Torenstraat. Entree is 2,50 euro inclusief 1 consumptie. Kaarten zijn direct te bestellen via de onderstaande link en er is ter plaatse de mogelijkheid het boek te kopen en te laten signeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen