La Parade: 30 jaar ruimtelijke illustratie-kunst in Speelgoedmuseum

Foto: Fabiënne de Lange

Vanaf vandaag kun je nog tot en met 27 augustus naar de expositie ‘La Parade’ in Speelgoedmuseum Op Stelten aan de Zandheuvel.

Humpty Dumpty Circus

Geraakt door de kwetsbare schoonheid van het ‘Humpty Dumpty Circus’, één van de pareltjes van het speelgoedmuseum, voelde Marjolein de uitdaging om hier haar eigen vertaling van te maken: “Hoe mooi is het als verschillende materialen in vorm en beweging elkaar als een acrobaat in evenwicht kunnen houden, sterk genoeg om het danseresje te kunnen dragen.” Het resultaat is prachtig en uw bezoek meer dan waard! Na haar studie aan de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch werkte Marjolein Krijger (Hilversum, 1961) als kinderboek-illustrator in opdracht van verschillende uitgeverijen. Haar eerste prentenboek ‘Mannetje zoekt een nieuwe hoed’, uit 1995 en bekroond met een Unicef Award, is toonaangevend voor het verdere verloop van haar werk. Marjoleins stijl laat zich het beste omschrijven als ‘grafisch illustratief’.

Combinatie van technieken

Ze combineert technieken en laat zich inspireren door bijzondere materialen en thema’s. Vooral karton als restmateriaal heeft haar interesse. Ze probeert het karton in zijn waarde te laten en verbeeldt verhalen in ruimtelijke illustraties, waarbij handgeschreven tekst een belangrijke rol speelt. De gelaagde platen en dozen prikkelen de fantasie en laten ieder voor zich een eigen verhaal tot leven komen.

Meer informatie

Speelgoedmuseum Op Stelten is te vinden op de Zandheuvel 51 en is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Reserveren is gewenst en kan via de website. Tijdens de eerste week van deze expositie is het tevens Nationale Museumweek, een tweede reden voor het speelgoedmuseum om de schijnwerper op het bijzondere circus te zetten. Extra leuk is het dat iedere Museumkaart-houder zijn of haar kaart in deze week mag uitlenen aan iemand die (nog) geen Museumkaart heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen