Museum Oud Oosterhout in de startblokken voor het zomerseizoen

Foto: Brabants Museum Oud Oosterhout

Zondagmiddag 2 april zal het zomerseizoen weer worden geopend bij Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg.

Seizoensopening Museum Oud Oosterhout

De tuin ziet er weer picobello uit en de huisjes staan weer buiten en zijn opgeknapt waar dat nodig was. Kortom: de vrijwilligers van Museum Oud Oosterhout zijn er klaar voor om weer volop bezoekers te ontvangen voor het zomerseizoen! De opening van het zomerseizoen is altijd een feestdag, zo ook op zondag 2 april. Het museum is dan open van 11 tot 17.00 uur voor de speciale toegangsprijs van 5 euro per persoon. Om 13.00 uur zal de officiële opening worden verricht door een eerste penseelstreek te plaatsen op een groot schilderij. Daarnaast zijn er volop activiteiten op het terrein van het museum.

Volop activiteiten

Zo zullen het koop Chapeau en de dansgroep Happy Days optredens verzorgen en zijn er verschillende oude ambachtslieden aanwezig. Zo kun je zelf een springtouw maken bij de touwslager, maar kun je ook zien hoe een mandenmaker of een smid te werk gaat. Er zijn ook demonstraties houtdraaien, spinnen, palingroken en damast. Ook de drukkerij zal zondag draaien en hier kunnen kinderen weer een eigen naamkaartje laten maken. Daarnaast exposeert de Oosterhoutse kunstenaar Bert Goossens zijn kunstwerken. Als kers op de taart heeft Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout in het kader van hun gouden jubileum een speciale tentoonstelling ingericht over het boerenleven in en om Oosterhout.

Meer informatie

Museum Oud Oosterhout is in de open van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Je vindt het Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg, tussen de restaurants Paradijs en Brechtje. De entree is normaal 8 euro voor volwassenen inclusief 1 kop koffie of thee en 4 euro per kind tot 12 jaar inclusief glaasje ranja. Zondag betaal je de speciale entreeprijs van 5 euro per persoon. Kinderen t/m 3 jaar gratis. Met de Museumjaarkaart heb je gratis toegang. Kijk voor meer informatie de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen